Universal Orlando blev bara Disney Worlds största mardröm

Universal Orlando blev bara Disney Worlds största mardröm

Anonim

Comcast s

(NASDAQ: CMCSA)

blomstrande Universal Orlando gör sig redo att bli en större torn i Disneys

(NYSE: DIS)

sida. Universal Orlando överträffade ett stort hinder i veckan och rensade vägen för ännu fler nöjesparker och hotell strax söder om Comcasts befintliga semesterort. Det slog också upp lite mer mark i processen.

Universal Orlando hade förvärvat ungefär 575 hektar mark de senaste två åren, men en säljare tvångade en privatgodsbegränsning som förbjuder fastigheten att användas till en ny nöjespark. Den påståendet avgjordes onsdagen, och Comcast köper ännu fler fläckar av mark i området som en del av uppgörelsen. Comcast äger nu mer land strax söder om Universal Orlando än hela storleken på sin nuvarande utväg, och det är bara en fråga om tid innan den större duken kan användas med en ny temapark eller två och flera hotell och affärsmöjligheter.

Mickey Mouse, säg hej till din största mardröm.

Ringen av ringarna

Universal Orlando har stängt mötesgapet med Disney World sedan 2009, men det är fortfarande en avlägsen runner-up i Central Florida hotbed av nöjesparker. Disney kommer sannolikt att dra sig bort de närmaste åren, som skiffer av nya åkattraktioner och attraktioner som det har planerat mellan nu och 2021, när Disney World blir 50, är ​​mycket imponerande. Universal Orlando-tillägg sedan 2014-Harry Potter-expansionen har genererat blandade recensioner, och medan det har ett par nya turer och attraktioner på kranen för 2019, kommer det nog bara att ropa i ett vakuum, med debuten av Disney Worlds Stars Wars: Galaxy's Edge lockar alla uppmärksammade och svängbara klick.

Med sistnämndens tron- och förmyndare av Galaxy-themed coasters, kommer ett nytt Skyway-transportalternativ som förbinder några av orterna och parkerna, och till och med ett fördjupande Star Wars-hotell som ska öppnas 2020 och 2021, det kommer vara svårt för Comcast att växa på Disney Worlds bekostnad så som det har för det mesta av det senaste decenniet.

Den verkliga möjligheten för Comcast kommer att komma efter 50 års jubileumsfirande dör ner på Disney World kommer 2022, och det är också i den tidigaste tiden som Universal Orlando kan få sin nästa theme park igång. Det borde vara ganska speciellt när det gäller tillgängliga immateriella egenskaper. Comcast har redan sagt att Super Nintendo World kommer till sina orter i Orlando och Hollywood efter video-spel-temat öppningen på Universal Studios Japan slated för 2021. (Det var allmänt antaget att en skalad version skulle dyka upp i Universal Studios Florida, som är landlockade, men som gör det till en flaggskepps egenskap i den nya parken, ger mycket mer mening.) Det finns onlinespotter om mer Harry Potter, Jurassic Park och Comcasts egna DreamWorks Animation som möjligt land för den nya parken eller parkerna - och den långvariga rykten om Ringenes Herre är stark - men Super Nintendo World är hittills den enda officiellt tillkännagede komponenten av Universal Orlando framtida expansionsplaner.

Comcast kommer inte bara att ringa det emellan nu och 2022 eller 2023, dock. Det fortsätter att öppna nya hotell varje år, och fyllningen av dessa rum kommer att kräva att investera i de två befintliga nöjesparker och tropisk vattenpark. Men punkten för den eventuella utbyggnaden av åtminstone en annan park och flera fler hotell och detaljhandeln underhållningscentrum är att i fem eller sex år kommer Universal Orlando att vara ett legitimt veckoländskt semestermål. Universal Orlando har visserligen sin lojala och växande fläktbas, men för massorna som besöker Disney World under en viss vecka, är orten fortfarande en en- eller två dagars flykt från Mickey Mouse-kopplingarna. Detta kommer att förändras när Universal Orlando fördubblas i storlek ett årtionde från och med nu. Comcast och Disney kommer att tävla för hela din nästa semester, och temaparkskriget kommer att bli strålande.