US Solar Industry visar motståndskraften i 2018

US Solar Industry visar motståndskraften i 2018

Anonim

2018 var tänkt att vara ett fruktansvärt år för den amerikanska solindustrin som subventioner, väl sänkt och president Trumps tariffer ökade kostnaden för solpaneler. Men verkligheten var inte så illa som rädd.

Den amerikanska Solar Market Insight-rapporten för 2018, som producerades av Solar Energy Industries Association och Wood Mackenzie Power & Renewables, säger att anläggningarna föll bara 2% till 10.600 megawatt (MW), eller tillräckligt för att driva 1, 7 miljoner amerikanska hem och att Marknaden visar tecken på liv under kommande år. För investerare öppnar detta ett enormt tillfälle för slagna solbestånd.

Var USAs solsågstyrka år 2018

Det starkaste segmentet över året var bostadsolja, som ökade med 7% till 2 400 MW. Kalifornien leder återigen industrin med nästan 1000 MW installerad, men Nevada, Florida och Utah visade stark tillväxt från väldigt lilla installationsbaser på mindre än 100 MW. Som referens kan 1 MW installerad solkapacitet generera tillräckligt med el för 90-260 bostäder beroende på olika geografiska faktorer.

Solenergi gavs av det faktum att solpaneler själva är en ganska liten andel av installationskostnaderna (minskar tullpåverkan) och korta ledtidsinstallationer. I takt med att årets utveckling steg, sjönk de globala priserna på solpanel med cirka en tredjedel, avräkningstullar, vilket bidrog till att sänka kostnaderna till 2017.

Bostadsföretag som Sunrun

(NASDAQ: RUN)

, Vivint Solar

(NYSE: VSLR)

, och SunPower

(NASDAQ: SPWR)

skulle kunna anpassa sig snabbt för att minska kostnaderna, medan nytta utvecklare tecknar avtal år före utveckling, så de lägre kostnaderna tar ett år eller två för att börja påverka installationerna.

När fler stater börjar bidra till bostadsindustrin är detta ett segment av marknaden som borde ha en ljus framtid.

Utility solenergi sätter upp för tillväxt

Stora nyttaprojekt fortsätter att vara det största segmentet i solenergi med 6.163 MW installationer år 2018, men det var 3% lägre än för ett år sedan. Som jag nämnde är användningsindustrin långsammare att anpassa sig till fallande priser, så det drabbades inte av lägre kostnader i slutet av året.

Men det var en ökning i användningsområdena solprojektsigneringar, eftersom kostnaderna sjönk, och det kommer att driva tillväxten för kommande år. Enligt rapporten undertecknades 13 200 MW nya kraftöverenskommelser år 2018, och projektledningen ledde upp till 25 300 MW i Q3 2018, mest i historien.

Det passar bra för stora utvecklare, inklusive First Solar

(NASDAQ: FSLR)

och SunPower, som tillhandahåller US-made solpaneler till nytta-skala marknaden.

Den glömda marknaden

Kommersiell solkamp kämpade kraftigt år 2018 och sjönk med 8% till 2100 MW. Detta omfattade system som byggdes på kommersiella hustak och samhälls-solprojekt som nu går över hela landet.

Analytiker med Wood Mackenzie förväntar sig 2019 att vara ytterligare ett år då incitament minskar och samhällets solprojekt är ännu inte färdiga att hämta slacken. Kommersiell sol fortsätter att vara en hög potentiell marknad, men det verkar inte som att få de drivkraft som investerare har sett på bostads- och elmarknaden.

Kolla in det senaste inlösensamtalet för First Solar.

Vad kan man förvänta sig år 2019

Wood Mackenzie förväntar sig att solinstallationerna kommer att växa ytterligare 14% år 2019 till över 12 000 GW, med fortsatt tillväxt till 15 800 GW år 2021. Det är bra nyheter för utvecklare och leverantörer av solindustrin, som kommer att välkomna viss tillväxt tillbaka till marknaden. Med det värsta av den politiska omvälvningen - inklusive avgifter - bakom det, skulle solen kunna vara en plats för att hitta värden inom energibranschen igen.

Jag tror att bostadsindustrin kommer att bli en av de största mottagarna, och Sunrun och Vivint Solar har uppstått som tydliga ledare där. De kommer att kunna rida fler stater att komma in i sol för att öka sin tillgångsbas.

För solkraftverk har SunPower och First Solar en stor möjlighet som de två största solvaruproducenterna i USA. De har mycket konkurrens från asiatiska leverantörer, men om ökningen av kontraktsarbeten fortsätter kan dessa lager komma ut ur deras funk på baksidan av tillväxten i nytta sol sektorn.