Wal-Mart har som mål att träffa Amazon där det gör ont

Wal-Mart har som mål att träffa Amazon där det gör ont

Anonim

Wal-Mart Stores, Inc.

(NYSE: WMT)

och Amazon.com, Inc.

(NASDAQ: AMZN)

har varit på en kollisionskurs i flera år, men den här månaden erbjöd den bästa bekräftelsen än, att båda företagen riktade sig mot den andras marknad.

Amazon chockade näringslivet med sina 13, 7 miljarder dollar förvärv av Whole Foods Market, Inc.

(NASDAQ: WFM)

veckor sedan. Det är det tydligaste tecknet än att e-handelsgigant har gjort matvaror sin största prioritet, och ställer upp det för en direkt konflikt med Wal-Mart, landets största livsmedelsförsäljare.

Wal-Mart har stärkt sin egen e-handelsverksamhet under det gångna året, men de senaste rapporterna visar att detaljhandelskriget tar en ny tack mot Amazon. Enligt The Wall Street Journal har återförsäljaren berättat för sina tekniska leverantörer att komma ifrån Amazons molntjänster, Amazonas webbtjänster.

Wal-Mart riktar specifikt dessa leverantörer för att inte köra några applikationer för Wal-Mart på AWS. Scott Webb, VD för Avionos, ett digitalt konsultföretag, sa att Wal-Mart rationaliserar flytten som ett legitimt bekymmer för integritet eftersom det inte vill att Amazon ska ha tillgångsdata. Men beslutet tjänar också till att ta bort affärer från Amazon, marknadsledande inom cloud computing, och ställa upp nummer 2-spelare Microsoft

(NASDAQ: MSFT)

, som har sin egen molntjänst, Azure. Azure är det föredragna valet för Wal-Mart och det är vad det vill att dess tekniska leverantörer ska använda.

Amazons kontantko

Det finns en anledning bortom privatlivet att Wal-Mart skulle försöka att göra affärer borta från AWS. Amazon kommer till stor del av sin vinst från sin cloud computing division trots att den bidrar mycket mindre i intäkter än sin detaljhandel. I det första kvartalet uppgick AWS till 89% av det totala rörelseresultatet och till 890 miljoner dollar, vinsten nästan 50% högre än sitt nordamerikanska e-handels rörelseresultat. Internationell e-handel fungerar fortfarande med förlust.

Det betyder att det bästa sättet för Wal-Mart att sakta ner Amazon och skada sin förmåga att göra saker som att köpa hela mat kan vara att sätta ett doft i AWS.

Amazon förnekar att AWS stöder sin detaljhandel, men tillväxten av cloud computing har drivit aktien till mer än tredubbling sedan 2014 och Amazon är AWS största kund. De två divisionerna är oupplösligt länkade. Det är svårt att se Breakeven Amazon, som är gammal att kunna motivera ett förvärv, storleken på Whole Foods. Med miljarder årsvinster nu tack vare AWS, fick affären skål från investerare.

Kommer det att betala?

Det här är långt från första gången Wal-Mart har lutat på sina leverantörer. Webb noterade att Wal-Mart var elementärt i att driva sina leverantörer för att anta teknologier som lagerhanteringssystem på 1990-talet. Återförsäljaren är också känd för att driva leverantörer till lägre priser genom att minska marknadsföringen, byta förpackningar eller göra andra ändringar i linje med Wal-Marts mål. Som världens största återförsäljare har den en hel del sväng som kund.

Wal-Mart är inte ensam i att göra en sådan förfrågan. Enligt journals artikel har andra stora återförsäljare bett sina leverantörer att hitta alternativ till AWS, även om några av Amazons konkurrenter, som Gamestop, använder AWS. Netflix, en viktig Amazon-rival, i streaming video använder också Amazon för att vara värd för sina närmaste behov.

Webb tycker den enda chansen Wal-Mart måste sakta ner Amazons tillväxt är om andra återförsäljare följer. Men det är inte lätt att slå AWS av sin piedestal. Den har en andel på 44% av infrastrukturmolnmarknaden och växer snabbt med 43% tillväxt under det senaste kvartalet.

Han tror också att Wal-Mart snart skulle kunna skära en affär med Microsoft eller Alfabet för att vara värd för sin molntjänst eftersom det för det mesta använder sina egna tjänster just nu.

Oavsett resultatet är Amazonas molntjänst sannolikt att tjäna som en källa till ökad konkurrensfördel eftersom den ligger på rätt väg för cirka 4 miljarder dollar i rörelseresultatet i år. Det är ett smart strategiskt drag av Wal-Mart för att försöka sakta ner det, men det är osannolikt att det är tillräckligt.

Populära Inlägg

Rekommenderas