Wall Street har gett upp på dessa 3 aktier, och det är ett stort misstag

Wall Street har gett upp på dessa 3 aktier, och det är ett stort misstag

Anonim

Wall Street rör sig på mystiska sätt. Stora företag kan sälja för bargain-basement priser, medan tveksamma kan sälja till de mest absurda premierna på grund av några ouppfyllda löften. För investerare med långsiktiga tankar kan Wall Streets maniska tillvägagångssätt för aktier dock fungera till din fördel, speciellt när de stora företagen är ute av tjänst.

Vi frågade tre av våra Motley-bidragsgivare till varje höjdpunkt ett lager som har fallit ur fördel bland Wall Street-publiken men att investerare bör överväga. Därför valde de Cleveland-Cliffs

(NYSE: CLF)

, Tencent Holdings

(NASDAQOTH: TCEHY)

, och Teva Pharmaceutical Industries

(NYSE: TEVA)

.

Wall Street bör ompröva långt övergivna Cleveland-Cliffs

Tyler Crowe (Cleveland-Cliffs): Det har gått flera år sedan Wall Street gick bort från Cleveland-Cliffs, och med god anledning. Vid den tiden var företaget på randen av konkurs, eftersom dess tidigare ledning hade tillbringat enorma summor pengar på förvärv på toppen av den kinesiska råvarupremmen. Med företaget som sportar en massiv skuldpöl och flera olönsamma affärssegment, har Private Equity involverat och installerat nuvarande VD Lourenco Goncalves.

Att förvaltningsändringen har gjort hela skillnaden för företaget, men Wall Street har knappt märkt. Cleveland-Cliffs nuvarande ledning har under de senaste åren kasta olönsamma företag, drastiskt snedställt sin skuldbelastning och etablerat en långsiktig strategi för att utnyttja sina fördelar i den nordamerikanska järnmalmsaffären för att bli ett konsekvent lönsamt företag. Dessa rörelser har översatts till ett företag som genererar tillräckligt med pengar från verksamheten, att det har återställt en utdelning och till och med börjat köpa tillbaka sin egen aktie.

Visst, aktier i Cleveland-Cliffs har ökat avsevärt under det senaste året, men de kommer utanför extremt låga och dess lager handlar fortfarande på mindre än tre gånger vinst. Med globala priser på järnmalm på grund av flera minslutningar i Brasilien ser Cleveland-Cliffs lager ut som en stjärna som Wall Street kommer att återupptäcka. Fram till dess borde det vara på din radar.

Kolla in de senaste inkomsterna för transkript för Cleveland-Cliffs, Teva Pharmaceutical Industries och andra företag vi täcker.

Det finns fortfarande mycket att tycka om Tencent

Brian Stoffel (Tencent Holdings): Jag skulle inte riktigt säga att Wall Street har "gett upp" på Tencent, men det ger det helt klart inte samma typ av respekt som det skulle om det inte var beläget i Kina.

Tänk på det: Företaget har ett av de största och mest omfattande sociala medierna i världen i WeChat. Det är världens största videospelföretag. Och det har ett betalningsalternativ som snabbt antas i Kina.

Det är sant att spelarenheten har blivit undanhäftad av myndighetsreglerna nyligen - och investerare är förståeligt försiktiga att sätta sina pengar till ett land där regeringen har total kontroll över allt. Och Tencent har trots allt en marknadsandel på över 400 miljarder dollar.

Men jag tror fortfarande att det finns mycket pessimism som är prissatt till aktien. Det förväntas tjäna ungefär $ 1, 50 per aktie nästa år - dagens pris representerar en forward P / E på 30. Det kanske inte låter billigt, men anser att när spelavdelningen stabiliseras börjar annonsbelastningen på WeChat's Moments-verktyg hämtas, och tillväxten av WePay / Tenpay fortsätter, kunde vi se tillväxten på inkommande tillväxt under de närmaste 12 månaderna.

Det finns inget generiskt om detta djupt rabatterade läkemedelslager

Sean Williams (Teva Pharmaceutical Industries): Det finns få lager där ute som mer allmänt ogillade av Wall Street än generisk och varumärkesnamn drugstore Teva Pharmaceutical. Då är det fortfarande få företag som är billigt på en vinstbaserad nivå som Teva.

Gör inget misstag om det, Teva har haft en stenig väg de senaste två åren. För att snabbt sammanfatta:

  • Dess vinstutsikter har minskat vid flera tillfällen.
  • Bolagets utdelning var hyllad.
  • Skulden ökade till följd av överbetalning för generiska läkemedelsföretag Actavis.
  • Dess främsta varumärkesnamn (Copaxone) mötte generisk tävling för första gången.
  • Det avgjorde ett överskridande mutorsystem, och dess VD lämnade efter den förlikningen.

Men för allt som har gått fel har Wall Street förbisett ett antal konkurrensfördelar eller förbättringar.

Teva är till exempel det största generiska läkemedelsföretaget i världen. Som sådan är det i utmärkt läge att dra nytta av när den globala befolkningen blir äldre, särskilt i USA. Den höga kostnaden för receptbelagda läkemedel av märkesnamn kommer sannolikt att leda baby boomers till generics under de närmaste två plus decennierna. Det betyder en uppgång i efterfrågan och förmodligen prissättningskraft för Teva. Generisk-läkemedelsprissättning har varit särskilt svag de senaste kvartalen, men det verkar osannolikt att det kommer att hålla en lång tid.

Företaget har också gjort ett solidt jobb för att minska sin nettoskuld, som stod på mer än 34 miljarder dollar i topp. Teva har tagit bort sin en gång höga utdelning och säljer sin kvinnors hälsoavdelning för mer än 2 miljarder dollar (ett högre pris än vad som förväntades) och utnyttjat sitt sola kassaflöde. Teva har minskat sin nettoskuld till drygt 27 miljarder dollar. Arbetet är inte över, men med mellan 2 miljarder dollar och 3 miljarder dollar i årligt operativt kassaflöde, har Teva verktygen för att fortsätta sätta bort skulden.

På bara sex gånger nästa års uppskattade intäkter är Teva ungefär lika billigt nu som det har varit på minst ett decennium, om inte längre. Det kommer säkerligen inte att återhämta sig högt över natten, men tålmodiga investerare med ett öga för djupt diskonterat värde borde göra det bra med Teva Pharmaceutical.