Vill du vinna några av Warren Buffetts pengar? Här är din chans

Vill du vinna några av Warren Buffetts pengar? Här är din chans

Anonim

Warren Buffetts berömda $ 500.000 satsning på att en S & P 500 indexfond skulle slå en kurva av hedgefonder över en 10-årig period kommer snart att sluta. Buffett sa dock nyligen att han är mer än villig att upprepa vadslagningen om någon är särskilt säker på hedgefondbranschen under det kommande decenniet.

Därför är Buffett så säker på att en enkel indexfond kommer att fungera bättre än en grupp professionella investeringschefer.

Buffetts ursprungliga satsning kommer att betala honom miljoner

För drygt tio år sedan erbjöd Warren Buffett offentligt att satsa 500 000 dollar att ingen professionell kunde välja en grupp med minst fem hedgefonder som skulle matcha resultatet av en låg kostnad S & P 500 indexfond som enkelt spårade marknadsutvecklingen under en period av 10 år.

Den enda personen som accepterade Buffetts satsning var en man som heter Ted Seides, som valde en korg med fem medelfonder (medel som investerar i flera hedgefonder). Dessa fonder består av mer än 100 olika hedgefonder, så fondernas resultat kommer inte att vara för beroende av någon enskild chefs prestation.

Tja, vad är det förra året, och det är inte ens nära. Faktum är att Seides redan har erkänt nederlag. Buffetts S & P 500 indexfond har genererat nästan fyra gånger avkastningen av Seides 'funds-of-funds-portfölj. Den ursprungliga potten på 1 miljon dollar investerades i Berkshire Hathaway

(NYSE: BRK-A)

(NYSE: BRK-B)

lager - vilket är värt betydligt mer nu - och Buffetts vinster kommer att doneras till välgörenhet när den 10-åriga insatsen är officiellt över.

Var det en fluke? Buffett tror inte det

Vissa hedgefondspersonal säger att Buffett helt enkelt har tur med tidpunkten. Marknaden har stigit stadigt sedan satsningen gjordes, och många argumenterar för att hedgefonderna är bättre utrustade för att tjäna pengar på låga marknader.

Buffett köper inte denna logik. Faktum är att han är villig att göra samma satsning igen under de närmaste tio åren, om någon tar satsningen.

I en nyligen CNBC-intervju sa Buffett: "Startdatumet har inget att göra med det." Han sade också att passiv investering fungerar i vilken miljö som helst, särskilt mot en fond-of-funds.

Buffett erbjuder att upprepa vadslagningen om någon är villig att lägga upp "en betydande andel av deras nettovärde". Så om du tror att hedgefonder kommer att överträffa marknaden som helhet under det närmaste årtiondet, så här är din chans att försöka vinna några av Warren Buffetts pengar.

Varför tror Buffett att indexfonder alltid kommer att slå professionellt förvaltade hedgefonder?

För att vara uppenbart säger Buffett inte att en S & P 500 indexfond kommer att slå varje hedgefond under det närmaste decenniet, eller under någon annan tioårsperiod för den delen. Vad han säger är snarare att en grupp av hedgefonder nästan kan garanteras förlora på marknaden under långa perioder.

Hans huvudsakliga resonemang avser de avgifter som hedgefonderna tar ut. Buffett säger att hedgefondförvaltarnas investeringar i stort sett borde matcha marknadsutvecklingen. Vissa chefer väljer vinnarare, andra väljer vällare, och det kommer alla att balansera ihop.

Hedgefondens branschstandardavgiftskonstruktion är känd som "två och 20", vilket innebär en årlig avgift på 2% som betalas till chefer oavsett vad och 20% av vinsten i år där fonden tjänar pengar. Så du har en investeringsprodukt där de underliggande innehaven i stort sett kan förväntas matcha marknadens prestanda, och du drar stora avgifter från den.

Samma logik kan tillämpas på aktivt förvaltade fonder eller någon annan investering med hög avgift. Buffetts logik är att de flesta investerare helt enkelt är bättre att köpa lågprisindexfonder som garanterar investerare att de kommer att matcha marknadens prestanda, med minimala avgifter som dras av från avkastningen.

Ska du investera i indexfonder?

För att vara uppenbart säger Buffett inte att indexfonderna nödvändigtvis är en bättre investering än enskilda aktier. Buffett har lyckats genom att välja enskilda företag att investera i, och om du har tid, kunskap och vilja att undersöka och utvärdera enskilda aktier, uppmanar vi dig att göra det.

Å andra sidan, för majoriteten av amerikanerna som inte har dessa attribut, gör Buffett det argumentet att avgifterna är amerikanska investerares fiende, och de som helt enkelt undviker avgifter och investerar i marknadens prestanda, kommer att göra det bra med tiden . De som investerar i högkostnadsfonder kommer sannolikt bara att lyckas göra fondförvaltarna rika.