Warren Buffett på invandringsreformen

Warren Buffett på invandringsreformen

Anonim

Invandringsreformen har varit en snygg fråga förrän president Trump lovade att bygga en mur längs gränsen. Och även om det verkligen finns ett argument att vi måste göra ett bättre jobb för att kontrollera illegal invandring, är det också ett starkt fall att invandrare är en stor drivkraft bakom USA: s tillväxt - förflutna, nutid och framtid.

Warren Buffett har varit mycket uppenbar de senaste åren om Amerika och den fantastiska ekonomiska historien. Buffett känner inte bara till att invandrare har lett oss till var vi är idag, men han tror också att invandrare är en viktig del av vårt lands framtida framgång.

Här är vad Warren Buffett tycker om invandrare

I ett nötskal, anser Buffett att invandrare (inklusive icke-dokumenterade) har varit och fortsätter att vara en viktig del av vårt välstånd - inte en del av problemet. "Detta land har blivit välsignat av invandrare", sa Buffett i februari vid Columbia University. "Du kan ta dem från vilket land du vill, och de har kommit hit och de hittade något som släppte ut potentialen att den plats som de lämnade inte gjorde, och vi är en produkt av den."

Med hänvisning till Albert Einstein och Leo Szilard, som båda var invandrare själva, sa Buffett: "Om det inte hade varit för de två invandrarna, vem vet om vi skulle sitta i detta rum."

I hans senaste brev till Berkshire Hathaway s

(NYSE: BRK-A)

(NYSE: BRK-B)

aktieägare, nämnde Buffett specifikt invandrare som en av huvudämnena i amerikansk succeshistorie. "Från en ständig start för 240 år sedan - ett tidsrymd mindre än tre gånger mina dagar på jorden - amerikanerna har kombinerat mänsklig uppfinningsrikedom, ett marknadssystem, en ström av begåvade och ambitiösa invandrare och rättsstatsprincipen för att ge överflöd bortom några drömmar om våra förfäder. "

På en väg till medborgarskap

Buffett är en uppenbar demokrat som aktivt kämpade för Hillary Clinton under presidentvalet 2016. Så det borde inte komma som för mycket av en överraskning att Buffett inte vill utvisa miljoner illegala invandrare som för närvarande är i USA.

I en intervju med 2015 med Fox Business sa Buffett

Folk borde kunna tjäna medborgarskap som är här. Du vet, jag tror inte att vi ska uträtta miljoner människor. Så jag tror att vi borde ha en riktig väg till medborgarskap.

Buffett frågades då specifikt om DREAM Act och dess 800 000 minderåriga som är olagligt i landet och står nu inför en osäker framtid efter slutet av DACA, ur en framgångsrik amerikansk affärsman. Buffett svarade:

Det handlar om att vara en människa, inte en affärsman. Invandrare kom, våra förfäder kom som invandrare, de kom hit ändå de kunde. Och vem vet vad jag skulle ha gjort om jag var i en fruktansvärd situation i ett land och ville komma hit ... en stor andel av dem är bra medborgare. Jag skulle ha en väg till medborgarskap för dem, jag skulle inte skicka dem tillbaka.

På invandringspolitik och reform

Som vi alla vet har invandringsdebatten pågått länge. Och Buffett har inte förändrats mycket under de senaste åren. I en intervju från 2013 med ABC: s denna vecka sa Buffett:

Jag tycker att vi borde ha en mer logisk invandringspolitik. Det skulle innebära att vi skulle locka många människor, men vi skulle locka de människor vi vill dra till sig, särskilt vad gäller utbildning, tiotals eller hundratusentals människor. Vi förbättrar deras talanger och får dem att hålla fast här.

Buffett fortsatte med att säga att varje reformpaket skulle "säkert erbjuda [ookumenterade invandrare] chansen att bli medborgare" och en huvudorsak till att göra det skulle vara att fördjupa arbetskraftens talangspool.

Buffetts inställning till invandring i ett nötskal

Warren Buffett anser att det är inte bara rätt att göra invandrare som redan är i landet för att stanna och driva medborgarskap, men det är väsentligt för Amerikas fortsatta ekonomiska välstånd. Buffett ser verkligen behovet av immigrationsreform, som de flesta amerikaner i alla politiska anslutningar gör, men vill uppmuntra och förenkla de rättsliga vägarna för invandring.