Warren Buffett köper dessa 2 lager - ska du?

Warren Buffett köper dessa 2 lager - ska du?

Anonim

Vi vet i allmänhet inte vilka lager Warren Buffett och resten av Berkshire Hathaway s

(NYSE: BRK-A)

(NYSE: BRK-B)

lagerplockningsteam köper tills bolagets 13-F släpps. Buffett bekräftade dock i en ny intervju att han har köpt två aktier i synnerhet sedan andra kvartalet slutade.

Specifikt, Berkshire's Apple

(NASDAQ: AAPL)

aktierna har blivit ännu större och företaget har börjat köpa eget lager för första gången i år. Här är en översikt över vad vi vet varför Buffett kunde göra dessa drag och om investerare skulle följa Buffetts ledning och investera i dessa två företag.

Ännu mer Apple

Tech jätte och iPhone maker Apple är redan den största aktiepositionen i Berkshire Hathaways portfölj med stor marginal. I slutet av andra kvartalet ägde Berkshire nästan 252 miljoner aktier i Apple, vilket motsvarar mer än 5% av trillionsdollbolaget och är värd cirka 56, 7 miljarder kronor till nuvarande aktiekurs.

Det verkar dock som om Buffett inte är färdigt att ackumulera Apple-aktier ännu. I en nyligen CNBC-intervju sa Oracle of Omaha att han har lagt "bara lite" till Apple-spelningen sedan slutet av andra kvartalet.

Det finns några anledningar till varför Buffett älskar Apple som företag. Kanske mest betydande har Apple en massiv och starkt lojal kundbas. Buffett noterade i intervjun att Apples kunder hitta sina produkter "oumbärliga" och att även om $ 1000 kan verka mycket för en smartphone, "iPhone är enormt underprissatt", med tanke på hur användbar det är.

Buffett påpekade att han inte är oroad över hur många iPhone som säljs i ett visst kvartal, eller ens i ett visst år. I stället tar Buffett långsiktiga synpunkter och säger: "Jag fokuserar på hundratals, hundratals, hundratals miljoner människor som praktiskt sett lever sina liv med det."

Berkshire hjälper till med att svara på frågan: "Är Apple fortfarande ett bra köp?" Aktien har ökat med ca 22% sedan slutet av andra kvartalet och är på heltid hög, så det kan tyckas att det blir lite dyrt.

Tänk på att Buffett bara investerar om han tror att ett lager är ett bra värde i förhållande till företagets inneboende värde. Så, genom att lägga till lite till Berkshires Apple-spel, indikerar Buffett att han fortfarande tycker att Apple har mer uppåtriktade potentialer före den.

Den första Berkshire återköpen i år

I samma CNBC-intervju bekräftade Buffett att han har utnyttjat företagets lösare återköpstillstånd och att företaget redan hade köpt tillbaka eget lager.

I ett försök att bekämpa sin massiva (och växande) lager av kontanter ändrade Berkshires styrelse betydande omständigheter under vilka Buffett och hans lag får använda Berkshires kapital för att köpa tillbaka aktier.

Tidigare var Buffett endast auktoriserad att köpa tillbaka aktier när de handlade för mindre än 1, 2 gånger bokfört värde, en nivåandel hade inte dyppats till i flera år. Nu kan aktier återköpas när som helst Buffett och vice ordförande Charlie Munger håller med om att aktiekursen ligger under dess inneboende värde.

Återköp kan inte minska Berkshires kontanthopp till mindre än 20 miljarder dollar, men med 111 miljarder dollar i kontanter och ekvivalenter i slutet av andra kvartalet är det inte så mycket av en begränsning. Den nya återköpsplanen krävde Buffett att vänta tills efter rapport för andra kvartalet, som släpptes för några veckor sedan. Så det verkar som om Buffett var ivrig att komma igång.

Poängen är att även om Berkshires lager har stigit med cirka 20% under det gångna året, måste Buffett (och Munger) tro att det fortfarande är ett övertygande värde. Buffett har trots allt sagt att han använder "konservativa" metoder för att beräkna Berkshires inneboende värde, så det är rimligt att antaga att Berkshire tror att Berkshire verkligen är värt betydligt mer än de ungefär 210 dollar vardera av sina B-aktier handlar för närvarande för.

Ska du göra detsamma?

För att vara helt klart föreslår jag inte att man köper ett visst lager bara för att en miljardär gör det - även om den miljardären är Warren Buffett. Med detta sagt, när Buffett indikerar att ett lager är värt betydligt mer än det nuvarande priset, tenderar jag att lyssna. Det är alltid en bra idé att göra egen forskning, men Apple och Berkshire Hathaway kan vara två bestånd att överväga på en historiskt dyr börs.

Populära Inlägg

Rekommenderas