Var 2U Inc. Smart i att köpa GetSmarter?

Var 2U Inc. Smart i att köpa GetSmarter?

Anonim

2U Inc.

(NASDAQ: TWOU)

stängde sitt förvärv av online kortkursföretag GetSmarter för nästan sex månader sedan. Med integrationsaktiviteterna i full gång delas detaljerna om hur dessa företag kommer att träffas tillsammans. 2U hjälper högskolor och universitet att leverera sina program digitalt. Det var värd en investerardag den 5 oktober, med inblick i orsakerna till GetSmarter-förvärvet, några snabba vinster och positiva indikatorer för bolagets långsiktiga tillväxtpotential.

Tanken bakom förvärvet

2U tillkännagav sitt köp av GetSmarter i maj 2017 för 103 miljoner dollar plus 20 miljoner dollar i potentiella earnouts baserat på finansiella resultat 2017 och 2018. Pressmeddelandet omfattade två huvudskäl till köpet.

Förvärvet förväntas stärka 2U: s ställning på den globala marknaden för högre utbildning på cirka 1, 9 miljarder dollar, vilket förväntas öka med cirka 8% 2017, samtidigt som två av bolagets viktiga strategiska tillväxtinitiativ växer framåt - expanderar internationellt och i icke-gradiga alternativ.

GetSmarter har huvudkontor i Sydafrika och får mest av sina intäkter från andra källor än USA. 2U: s kunder är amerikanska skolor och bolaget har sitt huvudkontor i Maryland. Som ett led i förvärvsmeddelandet publicerade online-utbildningsbolaget en global karta som visar partnerskolorna för varje företag, vilket tyder på att det inte fanns någon överlappning hos kunderna.

GetSmarter serverar studenter i 140 länder. Denna globala kundbas ger 2U en chans att ge sina nuvarande kunder exponering för fler studenter runt om i världen.

Den andra anledningen till köpet drevs av möjligheten till synergistiska erbjudanden. Tabellen nedan visar komplementäriteten hos erbjudandet med höga behållningsgrader för studenter.

Metrisk

2U: s digitala examensprogram (DGP)

GetSmarters korta kurser

Genomsnittlig programlängd

2, 2 år

9 veckor

Genomsnittlig undervisning

$ 70, 000- $ 75, 000

$ 1.000 $ 3.000

Genomsnittlig kvarhållningsgrad

82% -84%

88% - 90%

Med liten överlappning i kunder och erbjudanden var 2U villig att betala 6, 4 gånger försäljningen för att köpa GetSmarter. Affären stängdes den 1 juli.

Fördelarna

Det har varit ett antal snabba vinster som företaget har insett på kort tid det har varit en kombinerad enhet. Två omedelbara är mer hävstång när de arbetar med sociala medieplattformar för reklam och lägga till ett GetSmarter-kursutbud på 2Us Teach.com-webbplats. Men den största kortsiktiga vinsten är att kunna utnyttja 2Us robusta analysmotor som optimerar marknadsutgifterna.

Längre sikt, med korta kurser till 2U: s meny med erbjudanden är den största fördelen. Många av GetSmarters korta kurser erbjuds inte som alternativ på campus, så de nya erbjudandenen gör det möjligt för 2U kunder att expandera sin räckvidd och studentbase. I det senaste inkomstsamtalet i början av november blev ledningen ombedd om de skulle lägga till nya partners från 2U: s nuvarande kunder eller från GetSmarters pipeline. Chris Paucek, medgrundare och VD sa:

Visst är det antingen möjligt. Det finns mycket där ute. Ledningsgruppen är superaktiv. ... [Det är] lite knepigt för mig att berätta vilka exakt de de kommer att vara, men vi har så många som kommer att hända att det inte längre kommer att finnas mer mellan nu och slutet av året.

Ett "superaktivt" team som arbetar med nya kunder är ett gott tecken på framtida intäktstillväxt.

En ljus framtid

Företaget projicerar helårsintäkter på cirka 20 miljoner dollar från korta kurser. Medan denna intäkter är en liten bidragsgivare idag (mindre än 10% av det totala), är effekterna för 2018-prognoserna anmärkningsvärda. 2U räknar med att kortkursintäkterna accelererar 2018 på grund av ett antal nya erbjudanden sen 2017 vilket medför att tillväxtprojektionen för 2018 blir 38% till 39%, en ökning från 30%. Paucek uttryckte sitt förtroende för den framtida rörledningen av möjligheter under konferenssamtalet för tredje kvartalet:

Men lagen [2U och GetSmarter] jobbar väldigt bra tillsammans och en av de platser där det nu är uppenbart är på rörledningen. ... Vi känner att 2U-klienterna snart kommer att meddela om 2U-klienter som tar korta kurser och vice versa. ... det är tidiga dagar. Men det är ingen tvekan om att när vi pratar om att vara en mer omfattande lösning för våra kunder, har vi ett starkare produktsortiment var varför skulle någon gå till någon annan om vi har båda grader [och] korta kurser.

Var 2U smart med sitt förvärv? Med tanke på framtida tillväxtmöjligheter för det kombinerade företaget tror jag inte att det var smart drag - det var strålande.