Vad gör NBA-finalerna och en ny Steph Curry Signature Shoe Mean for Under Armor Inc?

Vad gör NBA-finalerna och en ny Steph Curry Signature Shoe Mean for Under Armor Inc?

Anonim

Golden State Warriors och Cleveland Cavaliers kämpar ut det i 2017 NBA-finalen, och att säga det under Armor

(NYSE: UA)

(NYSE: UAA)

har en intresserad intresse skulle vara en underdrift. Uppvisningen mellan de två bästa lag i basket har ingen brist på topp talent, men liknar förra året är mycket av uppmärksamheten inriktad på showdownen mellan Steph Curry och LeBron James. Det finns också ett proxy-strid som äger rum mellan två av de största sportskläderna. Curry är den största draken i Under Armor's stab av endorsers, medan LeBron James är den mest populära aktiva spelaren under Nike

(NYSE: NKE)

baner.

Under Armor har kämpat under det senaste året med sitt lager att förlora nästan hälften av sitt värde, vilket sätter företagets kommande utgåvor och varumärkesstrategi under mikroskopet. Det verkar låna extra betydelse för Currys mästerskapsföreställning och hans nyligen presenterade nya signatursko.

Kan Curry 4 driva en Under Armor comeback?

Före den första matchen i NBA Finals serien visade Curry sin senaste signatur sneaker - en produkt som sannolikt kommer att vara Under Armors viktigaste utgåva i år och en som kan få en långvarig inverkan på företagets varumärke och prestanda.

Under Armor verkar ha skett en signifikant designvinst med Curry 4, som ligger bra för försäljning samtidigt som företagets övergripande bild ökar. Liksom Nike och andra rivaler hänger sin försäljning av skor och kläder på i vilken utsträckning köpmännen värderar sitt varumärke, och det har varit skäl att vara oroad över att Under Armor förlorar sin "coola faktor". Nyligen undersökningar från Piper Jaffray och Google föreslog att varumärket inte var populärt bland tonåringar. Kritik för skor i Curry 2 och Curry 3-linjerna kombineras också med Golden State Warriors upprörande i 2016 Finals för att skapa några varumärkesutmaningar för Under Armor.

I april berörde VD Kevin Plank svagheten i Curry 3-utgåvan under det första kvartalet:

När vi lanserade Curry 3 sen i fjol, fortsätter våra förväntningar att vara höga. Och medan de 3 spelar mycket bra på domstolen för Stephen Curry och våra idrottare, har en trög signaturmarknad och en varm konsumentmottagning resulterat i mjukare än väntade resultat. Detta har skapat en obalans i lager som vi arbetar igenom, en som ja, är bakad i vår helårsutsikter, som inte har förändrats och, viktigast av allt, ger de lektioner vi tillämpar framåt med Curry 4 och bortom.

I företagets senaste kvartal såg skorförsäljningen bara 2% trots att den totala internationella försäljningen ökade med 52%. Även om inhemsk skoförsäljning var imponerande, kunde en varm ny design för Curry 4 och Warriors dominerande prestanda i årets finaler regissera efterfrågan på Under Armors viktigaste skolinje.

Folk älskar en vinnare

Viewership för NBA-finalen har varit fenomenal så långt och om Warriors kan släppa serien i fredags, borde Under Armor njuta av stark momentum när den förbereder sig för att rulla ut Curry 4. Ett frisättningsdatum och prisuppgifter för skor har ännu inte meddelas.

Under tiden hoppas Nike att Cavaliers kan dra av en annan stor comeback för att vinna sitt andra NBA Finals-mästerskap i så många år. Däremot är kändisbeteckningarna mer diversifierade när det gäller rosters av de två finalslag, tack vare sitt samarbete med Golden State-stjärnan och potentiella finalen MVP Kevin Durant. Under tolvmånadersperioden som slutade den 31 mars var Durants signaturskoförsäljning den fjärde bästa artisten bland aktiva NBA-spelare, medan LeBron James och hans lagkamrat Kyrie Irving kom in första respektive andra. Steph Curry tog nr 3 platsen.

Nike har också sitt varumärke i Jordanien och år av industriell dominans att falla tillbaka, så dethroning av King James och Cleveland Cavaliers i årets finaler borde inte ta en väsentlig vägtull på företagets utsikter. Men för Under Armor, ett yngre, mindre företag med en varumärkeshistoria på ojämn mark, kan en finalsfejning för Warriors och en framgångsrik omstart av Currys signaturskolinje ha en bestående effekt.