Vad förväntas från Apple år 2018

Vad förväntas från Apple år 2018

Anonim

För Apple

(NASDAQ: AAPL)

fans, 2017 var året för iPhone X, 10-årsjubileumsutgåvan av iPhone som ursprungligen släpptes när Steve Jobs var till roret. Medan Apples lager nyligen tog en slump efter att källorna sa att den dyra iPhone X var mindre populär än ursprungligen uppskattad, har telefonen som börjar på 999 USD fortfarande fått ganska bra recensioner över hela linjen.

Apples aktiekurs ökade med 46 procent år 2017, slutet av året till 169 USD per aktie, nära dess heltid på 177 USD, vilket också ramlades 2017, eftersom investerare hoppade på tech giants tåg före sin stora produktlansering i September. Under tiden klättrade S & P 500 en mindre imponerande 19% år 2017.

Vissa tror att Apple skulle kunna bli det första företaget att slå 1 biljon dollar i marknadslocket år 2018, en 14% hoppa från var börsen är nu. Vad kan driva beståndet högre år 2018? Här är en snabb titt på några av de nya produkter och tjänster du kan förvänta dig av Apple år 2018.

HomePod

Apple räknar med att starta 2018 med ett slag, med utgivandet av sin första hemtalare, kallad HomePod. Företaget planerade ursprungligen att släppa det i december, men meddelade i november att det pressade tillbaka utgivningsdatumet till början av 2018 eftersom "lite mer tid" behövdes innan det var klart.

Detta är ett stort drag för Apple, eftersom det kommer att konkurrera med Amazon.coms serie av Alexa-produkter, liksom Alfabetets Google-hem. Apple kommer att behöva skära ut sin egen nisch på en marknad som redan har funnits länge. Som vanligt kommer Apple sent, men hoppas att elegant design och överlägsen ljudkvalitet kommer att övertyga människor att spendera $ 349 på sin version av hemmalaget.

Apple rider mycket på den här produkten som ett sätt att hjälpa till att öka Apple Music-prenumerationerna för att konkurrera med Marketify Spotify. I september berättade Apple för Billboard att det hade över 30 miljoner Apple Music-betalande abonnenter, medan Spotify sa att det ramlade 65 miljoner i september. Apples senaste köp av musikupptäckningsapp Shazam kan också spela in i en uppdaterad version av HomePod.

Jag hoppas frisläppandet av en smart talare som måste lyssna noga på frågor och svara därigenom kommer att hjälpa Apple att förbättra sin Siri-röstassistent för att bättre kunna konkurrera med Alexa och Google Assistant.

Luftmagasinmatta

Apple meddelade först AirPower trådlösa laddningsplatta vid en september-händelse. Enheten är inte klar ännu och Apple sa att det kommer att fungera med bara tre av sina iPhones: iPhone 8, 8 Plus och X. Tidigare har iPhone-användare fått köpa ett speciellt fall för att få sina telefoner att fungera med trådlösa laddare från andra tillverkare.

Medan Apple inte har släppt många detaljer har ryktet det att dynan skulle kunna kosta cirka 199 USD och ha möjlighet att ladda upp till tre enheter samtidigt. Det kan vara en spelbytare om Apple gör det kompatibelt med sina framtida iPads och Apple Watches.

Laddningsbasen kommer också att vara kompatibel med andra generationens AirPods-fall som meddelades i september och beräknas år 2018.

iPhone uppdateringar

Apple har gjort sin händelse i september en årlig händelse, vilket tyder på att vi bör se en rad nya iPhone-modeller igen i september 2018.

Baserat på tidigare händelser och tidiga rykten kommer Apple förmodligen att avslöja en uppdaterad iPhone X, en större modell av iPhone X och en billigare iPhone-modell med en LCD-skärm för att motverka de prisvärda OLED-skärmmodellerna.

Naturligtvis släpper Apple vanligtvis årliga uppdateringar till ett antal andra produkter. Vi kan förvänta oss att Apple arbetar med att göra produktsortimentet mer smidigt och integrera en del av sin nya teknik, till exempel Face ID, till några av dessa nya modeller.

Stort innehållsutgifter

Vi kan förvänta oss att Apple höjer sina utgifter på innehåll år 2018, eftersom det ser ut att täcka förlorad mark i innehållsloppet med Netflix, Amazon och andra spelare. Enligt en rapport från augusti hade företaget satt upp en budget på 1 miljarder dollar för originalinnehåll de närmaste 12 månaderna.

Eftersom Apple släpper ut innehållet till sina Apple Music-abonnenter är detta ett annat sätt att slå ut Spotify och hålla kunderna i sitt ständigt växande ekosystem.

Det första offentliga företaget träffar en $ 1 biljon värdering?

Några analytiker som täcker Apple känner sig extra optimistiska och ser företaget som den första som slår $ 1 biljoner i värdering nästa år.

GBH Insights släppte en anteckning i november och hävdade att uppgraderingscykeln kring Apples nya iPhones, såväl som dess växande tjänsteföretag, kunde driva den till $ 1 biljoner.

RBC: s berömda Apple-analytiker Amit Daryanani släppte en notering i augusti och sa att han kunde se att Apple nått 1 miljarder dollar värdering under de närmaste 12 till 18 månaderna.

Apples marknadsandel är för närvarande cirka 875 miljarder dollar, medan alfabetet ligger på 730 miljarder dollar och Amazonas är 565 miljarder dollar.

Att drabbas av ett marknadskapital på 1 miljarder dollar under de närmaste 12 månaderna kan låta som en hög uppskattning, men Apple är fortfarande det mest värdefulla varumärket och har några spännande produkter som kommer ut. Hej, vi kan drömma, eller hur?