Vad förväntas från Tesla år 2018

Vad förväntas från Tesla år 2018

Anonim

Tesla s

(NASDAQ: TSLA)

2017 präglades av snabb fordonsförsäljningstillväxt, lanseringen av modell 3 och ett enormt hoppa i utgifterna. Det fanns andra anmärkningsvärda föremål under året, som avslöjandet av den nya Tesla Semi och Roadster, men de var inte helt som följd av verksamheten som de tre största förarna.

Så viktigt som 2017 var för elbilstillverkaren, 2018 kan vara avgörande för företagets långsiktiga utsikter. Med produktionen av modell 3 slutligen påskyndas och energilagringsproduktionen förväntas öka lika snabbt, säger Tesla att 2018: s omsättningstillväxt "förväntas betydligt överstiga 2017 tillväxt". Kanske ännu mer ambitiös, förväntar Tesla att uppnå några imponerande lönsamhetsmål under året.

Här är vad Teslas ledning strävar efter år 2018.

Massproduktvolymer

Teslas största test i 2018 kommer utan tvekan att vara modell 3-produktion. Efter att ha försenat de ursprungliga produktionsmålen två gånger behöver Tesla äntligen börja rampa upp produktionen av det viktiga fordonet till meningsfulla nivåer. Med över 400 000 reserverade reservationer för fordonet är insatsen hög för att Tesla ska kunna eskalera produktionen så fort som möjligt.

Tesla strävar nu efter att uppnå produktionshastighet för Modell 3 på 2.500 enheter per vecka i slutet av Q1 och 5000 enheter per vecka i slutet av Q2.

"Hundratusentals" av fordonets leveranser

Även om Tesla inte tillhandahöll specifik vägledning för totala leveranser år 2018, sa ledningen att det förväntade sig att "hundratusentals människor" skulle byta till en Tesla under året. Detta föreslår att Tesla förväntar sig leveranser till minst dubbelt. Bilproducenten levererade drygt 100 000 fordon 2017.

En kraftig tillväxt i energilagring

Intäkterna i Teslas energiproduktion och lagringsverksamhet sköt upp med 127% året innan året under fjärde kvartalet, vilket främst drivs av tillväxten av energilagringssystemen. Men Tesla tror att detta bara är början.

"2018 kommer att se stor tillväxt i Teslas energilagring, eftersom produktionsramen för våra lagringsprodukter är lika brant som med modell 3, " sa Tesla i sin fjärde kvartalet aktieägare brev. "I år strävar vi efter att distribuera minst tre gånger lagringskapaciteten vi utnyttjade 2017."

En 25% bruttomarginal för modell 3

I ett försök att ta itu med sina ökande förluster planerar Tesla att producera modell 3 på högre volymer och börja med att bidra avsevärt till bruttoresultatet. Men Tesla kommer att behöva rampa upp modell 3-produktionen först. Tesla förutspår en bruttovinstmarginal på 25% på modell 3 "efter att vår produktion stabiliserats till 5000 bilar per vecka."

Hållbart positivt rörelseresultat "vid någon tidpunkt 2018"

Förväntar modell 3 att börja bidra positivt till Teslas verksamhet under året, ledningen ser fram emot att generera hållbart positivt rörelseresultat "vid någon tidpunkt 2018."

Sedan fjärde kvartalet markerade Teslas värsta kvartalsförlust någonsin borde investerarna hålla ett nära öga på företagets framsteg på att förbättra lönsamheten under hela året.

Enorma utgifter

Mot bakgrund av planerna för en snabb uppstart i fordons- och energilagringsproduktionen kom Teslas prognos för ett annat år av stora investeringar inte som en överraskning. Förvaltningsberäkningar 2018 investeringar skulle vara något högre än de 3, 4 miljarder dollar som bolaget registrerade 2017 (från 1, 3 miljarder dollar år 2016).

Tesla lovar att öka intäkter, produktion och lönsamhet exponentialt under 2018, men det finns stor osäkerhet om huruvida företaget kommer att få det att hända. Om det kan slå sina ambitiösa mål för året, har elbilmakaren framgångsrikt förvandlat till en massmarknadstillverkare. Men om Tesla whiffs på sina mål kan investerare behöva ompröva sin bestånds höga värdering.

Populära Inlägg

Rekommenderas