Vad förväntas när Activision Blizzard rapporterar resultat

Vad förväntas när Activision Blizzard rapporterar resultat

Anonim

Videospelslagren har blivit utsatt för de senaste åren och Activision Blizzard

(NASDAQ: ATVI)

har utnyttjat sin position för att skörda belöningen för den trenden. Med åtta 1 miljard dollar franchise som tillgodoser ett brett utbud av spel smaker, har beståndet uppnått nästan 20% 2018, cirka 3, 5 gånger vinsterna på den bredare marknaden, som representeras av S & P 500 indexet.

Activision planerar att släppa resultaten från andra kvartalet 2018 efter att marknaden stängt torsdagen den 2 augusti. Låt oss ta en titt på företagets senaste kvartal och granska några mätvärden som kommer att vara av intresse för investerare.

Fler trasiga poster?

Activision redovisade ett antal poster under första kvartalet, inklusive intäkter, nettobetalningar och vinst per aktie, som drivs av rekord digital, mobil och inkomster. Detta resulterade i en nettoomsättning på 1, 96 miljarder dollar, en ökning med 13, 8% året innan och utspädd vinst per aktie på 0, 65 dollar, en ökning med 14% jämfört med föregående kvartal. Netto bokningar - som subtraherar uppskjutningar från nettoomsättningen - ökade med 15% året innan till 1, 38 miljarder dollar.

Dessa imponerande resultat förväntas fortsätta under andra kvartalet. Activision prognostiserar intäkter på 1, 35 miljarder dollar och justerat vinst per aktie på 0, 46 USD. Även om långsiktiga investerare inte bör hämmas av Wall Streets kortare tidshorisont, kan marknadsprognoser bidra till att skapa kontext kring resultatet. Analysernas konsensusuppskattningar kräver för sin del intäkter på 1, 4 miljarder dollar och justerat resultat per aktie på 0, 36 USD.

Andra saker att titta på: ett konkurrenskraftigt hot och en ny inkomstström

Finansiella mätvärden åt sidan, det finns två stora frågor som investerare kommer att ha på sig, varav en kan presentera en vinstvind.

Slaget Royale-genren har varit ett fenomen i spelbranschen. De två största mottagarna av denna trend är PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), av privatägda PUBG Corporation och Fortnite, av Epic Games, även privatägda. Dessa sista personliga spel har stigit i popularitet, vilket orsakar mycket ångest för företagen som rusar för att spela inslag.

Investerare har tittat noggrant på fallet från Fortnite och dess ilk, och fruktar att det nya spelet kommer att sippra bort försäljningen från befintliga spel - något som de stora aktörerna i branschen hittills har förnekat, påpekar att Fortnite bringar nya spelare i fällan . Förvänta Activisions ledning att ge en uppdatering om huruvida det senaste är vilden tar en vägtull på sina intäkter.

På en mer positiv notering, när du läser detta kommer Activision att se tillbaka på inledande säsongen av Overwatch League. Esports-turneringen hade redan en framgångsrik debut när företaget tillkännagav en exklusiv flerårig överenskommelse med Disney och ESPN för att tvätta överblåsningsliga playoffs och Grand Finals - som börjar med årets playoffs. Händelserna kommer också att strömma live på ESPN och DisneyNOW-appar.

Investerare kommer leta efter uppdateringar om slutförandet av Overwatch League-debutperioden och hur framgången kommer att påverka företaget framåt.

Slutgiltiga tankar

Det är viktigt att påpeka att tidpunkten för ESPN-meddelandet visar att Överwatch League-avtalet sannolikt inte slogs ut förrän kvartalet slutfördes. Turneringens slutspel och finaler föll båda under tredje kvartalet, så avtalet har ingen inverkan på Activisions resultat för andra kvartalet.

Det är också troligt att bolaget var konservativt när det utfärde sin vägledning för kvartalet, mot bakgrund av de osäkerheter som uppstod av slaget Royale-genren. Hittills har branschledare haft ett modigt ansikte, men så småningom kommer företagen - inklusive Activision - att möta musiken.