Vad hände på aktiemarknaden idag

Vad hände på aktiemarknaden idag

Anonim

Amerikanska aktier förlängde förra veckans förluster på julafton trots ett ovanligt försök från finansminister Steve Mnuchin att lugna marknaderna.

På söndagen utfärdade Mnuchin ett uttalande om att han kallade VD: erna i sex av landets största banker, som försäkrade att var och en av de finansiella institutionerna har "riklig likviditet tillgänglig för utlåning".

Men när marknaderna stängdes idag, Dow Jones Industrial Average

(DJINDICES: ^ DJI)

hade fallit ytterligare 2, 9% och S & P 500

(SNPINDEX: ^ GSPC)

minskade 2, 7%.

Dagens börser

IndexProcentuell förändringPekaändring
dow(2, 91%)(653, 17)
S & P 500(2, 71%)(65, 52)

Oljelagerna satte återigen takten för dagens förlorare på oro av svag efterfrågan och en glut i utbudet, vilket ledde till att SPDR S & P Oil & Gas Exploration & Production ETF

(NYSEMKT: XOP)

att falla 4, 9%. Men detaljhandelslagren lyckades i stor utsträckning bära den negativa trenden, eftersom konsumenterna slog in en rekord semester-shopping-säsong; efter att ha spenderat mycket av sessionen i grön, SPDR S & P Retail ETF

(NYSEMKT: XRT)

bara kantad till negativt territorium för att stänga 0, 4%.

När det gäller enskilda bestånd, Campbell Soup

(NYSE: CPB)

blev kall idag och Facebook

(NASDAQ: FB)

återstod tillfälligt från 52-veckors låga. Läs vidare för att lära dig varför.

Campbells internationella auktion värmer upp

Campbell Soup-aktien sjönk med 6, 5% efter att Reuters rapporterat att Kraft Heinz och Mondelez International är bland den korta listan över deltagare i den andra omgången av auktionen för Campbells internationella verksamhet.

Baserat på första rundan bud som hittills samlats in, säger Reuters att budgivning för soppjättens utlandsoperation i slutändan skulle närma sig 3 miljarder dollar när den slutar i början av 2019. I kombination med den tidigare meddelade avyttringen av Campbells "Fresh" -delning kommer flytten att tillåta Campbell att fokusera på att stärka försäljningen från sina nordamerikanska sopp-, snacks- och dryckesaffärer.

Uppdateringen kommer endast dagar efter Campbells namngivna tidigare Pinnacle Foods chef Mark Clouse som ny VD, effektiv 22 januari 2019.

Under tryck för att öka lönsamheten och återuppta en fortsatt lönsam tillväxt, har Campbell Soup fortfarande gott om arbete för att övertyga investerare om att dess aktie är värd en plats i sina portföljer.

Facebook tar ställning

Facebook klättrade upp så mycket som 3, 8 procent tidigt i sessionen men gav sedan upp vinsterna för att stänga 0, 7 procent när marknadsförsäljningen accelererades efter att socialmedia titan suspenderade fem konton för att sprida felaktigt information om förra årets särskilda val i Alabama . Mest anmärkningsvärt är emellertid att bland dessa konton var Jonathan Morgan, VD för socialmediaforskningsbolaget New Knowledge.

Nyheten kommer strax efter att Morgan berättade för Washington Post att han hade testat "vilseledande online taktik" under valet - om än inte att påverka resultatet, utan att bättre förstå deras inverkan.

Men i ett uttalande i dag insisterade Facebook på att det måste "ta ett starkt ställning mot människor eller organisationer som skapar nätverk av konton för att vilseleda andra om vem de är eller vad de gör." Företaget noterade också att det redan har tagit bort tusentals konton för liknande beteenden under valet.

Det hjälper sannolikt att Facebook-lager berörde en frisk 52-veckors låg på fredag ​​på långvariga bekymmer över dess sekretesspraxis och avtagande tillväxt. Aktier kan återhämta sig eftersom företaget fortsätter att vidta åtgärder för att stärka allmänhetens förtroende för sin plattform.