Vad hände på aktiemarknaden idag

Vad hände på aktiemarknaden idag

Anonim

Lager spenderade tisdagens handelssession i negativt territorium, men både Dow Jones Industrial Average

(DJINDICES: ^ DJI)

och S & P 500

(SNPINDEX: ^ GSPC)

index som slutfördes med måttliga förluster på mindre än 0, 5%.

Dagens börser

Index

Procentuell förändring

Pekaändring

dow

(0, 21%)

(44, 11)

S & P 500

(0, 34%)

(8, 02)

Finansiella aktier spårade den bredare marknaden på en dag då Federal Reserve träffades för att överväga att höja räntorna. Den finansiella valda sektorn SPDR ETF

(NYSEMKT: XLF)

uppvisade en minskning med 0, 3%. Å andra sidan fortsatte hausseffektiva satsningar på guld att slampa investerare, eftersom Direxion Daily Gold Miners Bull 3X ETF

(NYSEMKT: NUGT)

duva nästan 9% till nära dess 52 veckors låga.

Standout enskilda aktier på dagen ingår Lantheus Holdings

(NASDAQ: LNTH)

och DSW

(NYSE: DBI)

.

Lantheus Holdings aktieutbud

Aktier av medicinsk bildproduktspecialist Lantheus Holdings dov 12% efter att bolaget meddelat ett sekundärt aktieutbud. Avista Capital Partners, som för närvarande äger 41% av sitt stamaktie, kommer att sälja en betydande del av sitt innehav - 3 miljoner aktier, för att vara exakt.

Lantheus kommer inte att få några intäkter från denna affär eftersom alla upptagna medel kommer till Avista Capital. Å andra sidan kommer nuvarande aktieägare inte att straffas med den typ av utspädning som skulle hända om företaget emitterade nya aktier till allmänheten själv.

Fortfarande uppgår 3 miljoner aktier till 8% av Lantheus Holdings utestående aktieantal, och försäljningen av den storleken skulle förstå marknadskursen förstå. Investerare kan också vara oroade över varför Avista Capital väljer att minska sin position, fast att företaget fortfarande äger en tredjedel av verksamheten efter att försäljningen är klar.

Det är svårt att fel Avista för sin tidpunkt, eftersom Lantheus 'lager hade sparat 63% hittills i år. Optimism har byggts efter att bolaget slog sina 2016 försäljnings- och resultatmål på stark efterfrågan på diagnostiska produkter med hög marginal som dess Definity-erbjudande. Tisdagens aktieförsäljningsnyheter påverkar inte dessa uppmuntrande affärsmöjligheter, men det pekar på en viss kortsiktig smärta för aktieägarna, eftersom marknaden fördjupar den ökade lagerförsörjningen.

DSW: s semesterresultat

DSW-aktier tickade högre efter att skohandlaren meddelade resultatet för fjärde kvartalet. Företaget mötte ledningens jämförbara försäljningsguide, men comps sjönk fortfarande av en brutal 7% under den kritiska semesterperioden. På den ljusa sidan bidrog den snabba lagerförvaltningen, i kombination med stora kostnadsbesparingar, till att öka vinsten per aktie med 22%. Det var DSW: s andra raka kvartal att förbättra vinsten efter fyra på varandra följande minskningar. "Vår fjärde kvartal fortsatte vår återkomst till år över lönsamhets tillväxten, säger CEO Roger Rawlins i ett pressmeddelande" med toppresultat som uppfyllde vår vägledning. "

Rawlins och hans team är nu inriktade på att få företaget tillbaka till komplett försäljningstillväxt efter den 3% minskning som DSW uthärdat under de senaste 12 månaderna. Med kundtrafiktrender som faller över många butiker kommer det inte att bli en lätt upplevelse. Men företaget hoppas att initiativ som att förbättra sina merchandising- och lagernivåer kommer att bidra, även om det pressar den lilla fördel som den nyligen sett på den digitala försäljningskanalen.

Ledningens vägledning för det kommande året är inte särskilt uppmuntrande. Det projicerar ett annat år av comps som är platta eller sjunkande då justerat resultat per aktie sträcker sig mellan $ 1, 45 och $ 1, 55 jämfört med föregående års resultat på $ 1, 46.

Populära Inlägg

Rekommenderas