Vad hände på aktiemarknaden idag

Vad hände på aktiemarknaden idag

Anonim

Efter att ha försökt att förlänga sin senaste rally med en tidig ökning gav aktiemarknaden tillbaka några av gårdagens vinster bland bekymmer att amerikanska centralbanken skulle kunna höja räntorna snabbare än väntat med tanke på den nuvarande styrkan i ekonomin. Dow Jones Industrial Average

(DJINDICES: ^ DJI)

och S & P 500

(SNPINDEX: ^ GSPC)

minskade drygt 1%.

Dagens börser

IndexProcentuell förändringPekaändring
dow(1, 16%)(299, 24)
S & P 500(1, 27%)(35, 32)

Detaljhandeln var bland dagens största förlorare, med SPDR S & P Retail ETF

(NYSEMKT: XRT)

ner 2%. Under tiden bidrog de finansiella aktierna till att minska avkastningen på andra håll, med SPDS-fonden för finansiell sektor

(NYSEMKT: XLF)

faller knappt 1% ​​- men bara efter att ha tillbringat större delen av dagens handelssession i positivt territorium.

När det gäller enskilda bestånd skickade väldigt kontrasterande inkomstnyheter aktier i Dillards

(NYSE: DDS)

och Fitbit

(NYSE: FIT)

i drastiskt olika riktningar idag.

Dillard håller sin fart

Aktierna i Dillard ökade 16, 9% idag, efter att varuhuskedjan levererade imponerande kvartalsresultat. Nettoomsättningen ökade med 6, 5% året innan till 2, 061 miljarder dollar, inklusive 3% jämförbar butikstillväxt. Bruttomarginalen förbättrades också 48 punkter år i år till 30, 5% och justerat vinst per aktie ökade 64% till 2, 82 USD. Både topp- och bottenlinjerna trängde Wall Street konsensusförväntningar, vilket krävde en vinst på endast $ 1, 77 per aktie på intäkter på 2, 03 miljarder dollar.

Med tanke på Dillards lager dök också över 18% i november efter ett lika starkt kvartal och gynnsamma semesterförsäljningsresultat uppgav VD William Dillard II:

De positiva försäljningsutvecklingarna vi noterade i slutet av tredje kvartalet fortsatte genom fjärde kvartalet. Vår 3% jämförbara butiksförsäljning ökade kombinerat med förbättring av bruttomarginalen och den relativa kostnadskontrollen ledde till en märkbar ökning av resultat före skatt för kvartalet. Vi arbetar för att hålla denna fart i 2018.

Med detta sagt, Dillard nekade att erbjuda specifika ekonomiska vägledning för det kommande året. Men med tanke på sin fortsatta fart och relativa outperformance hittills är det ingen överraskning att se aktier som handlas på en ny 52-veckors hög idag.

Fitbits kvartalsförsäljning faller än en gång

Samtidigt sjönk aktierna i Fitbit 12, 3% idag, efter det att bärbar teknikspecialist tillkännagav under fjärde kvartalet 2017 resultat och svag framåtriktning. Intäkterna sjönk 0, 5% till 570, 8 miljoner dollar, eftersom en minskning med nästan 17% av antalet sålda enheter (till 5, 4 miljoner) kompenseras av det högre priset på Fitbits nya joniska smartwatches. På bottenlinjen överfördes det till en justerad nettoförlust på 4, 7 miljoner dollar eller 0, 02 dollar per aktie.

Men Fitbit-förvaltningen var inte nöjd.

"Jonisk försäljning överträffade banan för vår tidigare högsta prissatta enhet, vårt gamla GPS-watch Fitbit Search", konstaterade Fitbit CEO James Park under det efterföljande samtalet. "Vi hade dock mer aggressiva mål för joniska."

I synnerhet anser Fitbit att den joniska försäljningen skadades av en kombination av aggressiva kampanjer under semestern, förseningar i tillgängligheten av programvaruutvecklingspaketet (SDK) och ett begränsat antal appar som är tillgängliga vid lanseringen.

Värre än, med den avgörande högsäsong som är klar nu, förväntar Fitbit att intäkterna under första kvartalet kommer att minska i intervallet 20% till 15% året innan vilket skulle leda till en justerad förlust per aktie på 0, 21 USD till 0, 18 USD. Som jämförelse modellerade Wall Street en förlust på $ 0, 09 per aktie på en mer blygsam 13, 8% minskning av försäljningen. Slutligen förutspår Fitbit för helåret 2018 en omsättning på 1, 5 miljarder dollar, från 1, 62 miljarder kronor 2017 och långt under förväntningarna för en tillväxt på 8%.

I slutändan kunde Fitbit's Ionic inte leverera när det gällde mest. Och med tanke på försäljningsutveckling och fortsatt lönsamhet är det svårt att skylla på investerare för att ta ett stort steg tillbaka idag.