Vad investerare borde förvänta sig när Corning rapporterar

Vad investerare borde förvänta sig när Corning rapporterar

Anonim

Corning Incorporated

(NYSE: GLW)

är redo att rapportera resultatet för första kvartalet 2017 på tisdag. Med Corning lagras mer än 30% under det senaste året, inklusive en 13% stigning hittills 2017 på klackarna i sin starka fjärde kvartalsrapport i slutet av januari, är det dags att överväga vad man kan förvänta sig av glasteknikspecialisten.

För att vara rättvis ger Corning ingen specifik vägledning för intäkter eller nettoresultat. Men företaget erbjuder ett visst perspektiv kring sin övergripande verksamhet, nyckelsegment och branschtrender. Så vad ska vi titta på den här gången?

Rubriknumren

Under Cornings konferenssamtal för tre månader sedan uppgav ledningen generellt att det förväntas uppnå en årlig tillväxt i omsättning, nettoresultat och vinst per aktie under första kvartalet medan kärnbruttomarginalen förväntades ligga i intervallet 42 % till 43%. För ytterligare perspektiv - och även om vi vanligtvis inte är uppmärksamma Wall Streets kortfristiga krav - förutsäger konsensusuppskattningar att Cornings kvartalsintäkter stiger 9, 2% året innan, till 2, 37 miljarder dollar och översätter till 25% tillväxt i vinst per aktie till 0, 35 USD.

Om det är fallet kommer Corning delvis att dela upp skillnaden mellan inkomst och vinsttillväxt till dess strategiska kapitalallokeringsram som infördes i slutet av 2015. Genom denna ram var Corning på väg i fjol för att återvända 12, 5 miljarder dollar till aktieägarna genom utdelning och återköp genom 2019, samtidigt som man investerar 10 miljarder dollar i verksamheten genom forskning, utveckling och teknik. Precis lika viktigt för sin stora vinsttillväxt är Cornings fokus på kostnadshantering, moderat prisfall av LCD-glas, försäljningstillväxt och lönsamhet inom sitt optiska kommunikationssegment, och mer nyligen den snabba antagandet av Cornings högmargina Gorilla Glass 5 specialglas.

Gräver djupare

Mer specifikt kräver Cornings vägledning i sin kärnskärmsteknologisegment, som genererade över 35% av den totala försäljningen och nästan 78% av kärnresultatet förra kvartalet, för att glasmarknaden ska klättra i mitten av tonårsprognosområdet från förra årets första kvartal. LCD-glasprisfallet bör också fortsätta att måttas i följd från fjärde kvartalet, men vi bör komma ihåg att första kvartalet vanligtvis ser årets största minskningar efter slutförandet av årliga leveransavtal.

Därefter bör Cornings optiska kommunikationssegment bibehålla den kraft det visade under andra halvåret i fjol med en försäljningsökning på minst 25%. Dessa resultat kommer att drivas av en stark efterfrågan på fibermarknaden och det pågående genomförandet av nästa generations telenät.

I specialmaterial kräver Cornings riktlinjer att intäkterna växer i högsta tonårsperspektiv tack vare spridningen av enheter som använder Gorilla Glass 5. Bland dessa enheter är Samsungs nyligen lanserade Galaxy S8 och S8 + smartphones, som den sydkoreanska elektroniken jätte bekräftad på måndag har satt en ny förbeställningsrekord för företaget.

Sakerna är lite mindre spännande i Cornings miljösegment, där försäljningen i kvartalet förväntas bli platt till ned något från samma period sedan. Om man antar att kvartals trender följer igenom, kommer skulden troligen att ligga med lägre volymer av tunga dieselprodukter, vilket kompenserar tillväxten från lätta fordonssubstrat. Corning söker också låg ensiffrig tillväxt inom mindre livsvetenskapsverksamhet (tänk laboratorieutrustning och läkemedelsförpackningslösningar), men tillväxten bör överstiga den bredare biovetenskapsmarknaden.

Peering framåt

Corning bör också erbjuda liknande framåtblickande kommentarer om marknadstrender och segmentförväntningar för både andra kvartalet och återstoden av 2017. Men med tanke på de solida resultaten i slutet, och med tanke på att Corning har haft en vana att leva upp till sina löften och stadigt cementera dess branschledarskap, skulle jag bli förvånad om det här kvartalet innehöll några signifikanta avvikelser från Cornings långsiktiga planer.