Vad ska man se efter i Intel Inc.: s resultatrapport

Vad ska man se efter i Intel Inc.: s resultatrapport

Anonim

Halvledare jätte Intel

(NASDAQ: INTC)

tar sin verksamhet i två riktningar dessa dagar. Mellersta marken mellan storjärnens datacentermarknad och den livliga sektorn Dina Internet suddas bort, eftersom Intels ledning föredrar att fokusera på ytterligheterna i sin halveringsmålmarknad.

Förse mig inte fel Klientberäkningssegmentet där Intel säljer kärnprocessorer och chipset för PC-system med konsumentkvalitet är fortfarande ett viktigt och lönsamt företag. Den gruppen producerade 54% av Intels totala försäljning under första kvartalet 2017, tillsammans med en svimlande 84% av företagets rörelseresultat. Men det ligger under 62% av försäljningen och 95% av rörelseresultatet under räkenskapsåret 2014, och trenden mot en mer mångsidig affärsmodell kommer att fortsätta.

Det är den stora bilden att tänka på när Intel rapporterar resultatet för andra kvartalet på torsdagskvällen. Här är några finare detaljer att titta på i det vidvinkliga skottet.

Intels vägledningsmål

Metrisk

Q2 2017 Guidance

Q2 2016 Resultat

Förväntad tillväxt

Inkomst

$ 14, 4 miljarder

13, 5 miljarder dollar

7%

Rörelseresultat (GAAP)

3, 6 miljarder dollar

1, 3 miljarder dollar

159%

Nettoinkomst

2, 6 miljarder dollar

1, 3 miljarder dollar

100%

Resultat per aktie (GAAP, utspädd)

$ 0.53

$ 0.27

96%

Tänk på att rörelsemarginalerna var ovanligt tunna under kvartalet förra året på grund av ett paket på 1, 4 miljarder dollar för engångskostnader för omstrukturering.

Utöver siffrorna

Den pågående köpet av autonoma körsystemspecialist Mobileye

(NASDAQOTH: MBBYF)

går närmare slutförandet. Under de senaste tre månaderna har affären godkänts i flera länder och godkänts av Mobileye aktieägare.

I andra nyheter, både Intel och mindre konkurrerande avancerade mikroenheter

(NASDAQ: AMD)

har släppt flera helt nya processorer de senaste månaderna. Flera marker baserade på Intels Kaby Lake-arkitektur började ta sig in i stationära datorer och serversystem under andra kvartalet, mot AMDs Ryzen- och EPYC-produkter.

Som vanligt rapporterar AMD och Intel sina resultat i ett par dagar. Investerare och processorentusiaster kommer att ha en mycket tydligare bild av konkurrenskraftiga trender på PC-processormarknaden före slutet av veckan.

Långsiktig strategi

Framför allt kommer investerare och analytiker att leta efter en sammanhängande långsiktig vision. Mobileye buyout är tänkt att flytta Intel djupare till fordonsindustrin, men Intel ger också upp på smarta klockor och fitness trackers just nu. Så raffinerar företaget sin nästa generations tillväxtstrategi i stället för att ladda full tilt på varje potentiell målmarknad.

Vi behöver mer detaljer om vad som är nästa, och hur Intel planerar att balansera sin långa, långsamma avskrivning av PC-sektorn utan att undergräva sin största kontantko. Det är en knepig balansräkning, och varje detalj är viktig.