Vad kommer den genomsnittliga pensionären att få från social trygghet år 2017?

Vad kommer den genomsnittliga pensionären att få från social trygghet år 2017?

Anonim

Från och med januari 2017 mottar den genomsnittliga pensionären $ 1, 360 per månad från socialförsäkring, och det genomsnittliga pensionerade paret får $ 2, 260 per månad. Det går ut på en genomsnittlig årlig ersättning på 16, 320 dollar för en individ eller 27, 120 dollar för ett par.

Det betyder att social trygghet ger tillräckligt för att hålla en typisk person eller ett par över den federala fattigdomsnivån. Även därmed är förmånsnivån långt under det genomsnittliga hushållets genomsnittliga hushållsinkomst för familjer av den - eller vilken storlek som helst, vilket innebär att livsstilens sociala trygghetstilbud är en ganska grundläggande.

Risker i livscykeln för social trygghet

Medan socialförsäkringsavgiften betalas garanteras (åtminstone tills förvaltningsfonderna är tomma eller kongressen ändrar lagen) ökar de individuella förmånsnivåerna bara i linje med inflationen. Det betyder att om du är beroende av social trygghet för att täcka dina levnadskostnader, kommer din livsstil i bästa fall att vara konstant. När du åldras kan du hitta att du behöver spendera mer av din inkomst på sjukvården och ta hand om saker som du brukade kunna göra för dig själv, vilket ger dig mindre för att täcka allt annat.

Dessutom, när en medlem av ett pensionerat par passerar, gör det också en betydande del av hushållets socialförsäkringsförmån. En efterlevande make uppbär normalt den högre av sin egen förmån eller dennes avlidna make, men inte båda betalningarna. Så när en maka passerar, kan ett hushålls socialförsäkringsinkomst omedelbart sjunka med någonstans i närheten av 40%.

Som om det inte var tillräckligt att oroa sig för, är Social Security Trust Funds på väg att gå tom för pengar 2034 - bara 17 korta år från nu. Om ingenting görs för att krossa programmet i mellantiden, måste fördelarna omedelbart sänkas med cirka 21%, med nedskärningarna öka till 26% över tiden. Det är snart nog att även många nuvarande socialförsäkringsmottagare riskerar att se sina förmåner sänkta. Diagrammet nedan visar detaljerna:

Vad du kan göra åt det

Social trygghet kan utgöra grunden för miljontals amerikaners pensionsplaner, men som vilken grund som helst behöver den en stark struktur kring den för att den verkligen ska göra sitt jobb bra. Social trygghet var aldrig tänkt att vara pensionärens enda inkomstkälla, men den var istället avsedd för att ingå i ett paket som även inkluderar pensionssparande och pensioner. Pensioner kan bli borta, men du kan fortfarande spara för din egen pension - och din chef kan till och med vara villig att sparka lite för att hjälpa till också.

Om du är under 50 år och arbetar (eller gift med någon som är och registrerar dina skatter gemensamt) kan du bidra till upp till 5 500 dollar till en IRA. När du når 50, ökar din gräns till $ 6 500. Om din arbetsgivare erbjuder en 401 (k) eller liknande plan, kan du bidra upp till $ 18 000 om du är under 50 år eller upp till 24 000 dollar vid 50 års ålder eller uppåt. Och det finns naturligtvis inga gränser för vad du kan spara eller investera i ett standardmäklarekonto som du bara märker som en del av din pensionsplan.

Om du planerar att gå i pension om 30 år är ett rimligt mål att spara cirka 25 gånger de årliga kostnaderna du behöver för att täcka din portfölj när du går i pension. Så om du förväntar dig att du behöver 40 000 dollar per år för att täcka dina pensionskostnader och att Social Security täcker 15 000 dollar av det beloppet, skulle din portfölj behöva täcka 25 000 dollar per år. Tjugofem gånger det beloppet är 625 000 dollar, vilket blir ditt pensionsnäshäggmål.

Anledningen till att du kommer att vilja rikta 25 gånger de utgifter du behöver för att täcka din portfölj är något som är känt i pensionsplaneringscirklar som 4% -regeln. Genom den regeln, om du:

  • Börja med en diversifierad portfölj
  • Dra ut 4% av ditt nästägg i det första året av din pension
  • Öka dina uttag årligen med inflationen, och
  • Håll din portfölj diversifierad under hela din pensionering

... då är dina pengar mycket troliga att hålla under en 30-årig pensionering.

Börja nu

Oavsett var du befinner dig i din karriär, desto snabbare börjar du bygga ditt nästägg, desto lättare och billigare är det för dig att nå ditt mål för en bekväm pensionering. Oavsett om du är orolig för framtiden för social trygghet eller om du bara vill ha mer av pension än det programmet kan erbjuda själv, kommer ditt framtida själv att uppskatta de ansträngningar du börjar idag.

Även om du inte riktigt når ditt övergripande mål, har alla pengar du sparat när du ringer det sluta pengar du kan spendera för att ge dig en bekvämare pension. Så kom igång nu och sätt dig på vägen till en bekvämare framtid än vad du kan få från social trygghet ensam.