Vad du behöver veta om Airbnb Stock

Vad du behöver veta om Airbnb Stock

Anonim

Airbnb har stört den traditionella hotell- och logimarknaden.

Det har lämnat många människor som använder tjänsten, eller ens bara de som har hört talas om det, vill köpa aktier i företaget. Om du inte är bekant är Airbnb, Inc. en online-marknadsplats som gör det möjligt för personer att hitta och lista semesterbostäder och andra former av tillfälligt boende. Det är ett framgångsrikt, växande koncept som förblir privat, vilket innebär att du inte kan köpa aktier i den.

Det har varit många rykten om att företaget kommer att bli offentligt år 2017, men hittills har inga officiella planer lagts fram för ett inledande offentligt erbjudande, men VD Brian Chesky gjorde det klart för Fortune i mars att man åtminstone var anses vara.

VD berättade författaren Leigh Gallagher 2015 att allmänheten var en lång process att det skulle börja 2016. I den intervju som länkades ovan berättade han Fortune-kolumnisten "vi är antagligen halvvägs genom det projektet för att vara redo att bli offentlig. "

Det skulle placera en börsintroduktion någonstans 2017, men Chesky sa inte direkt det. Att vara redo att gå offentligt och faktiskt göra det beror givetvis på marknadsförhållandena och väger fördelarna och nackdelarna som är offentliga ger.

Vad är Airbnb?

En av anledningarna till att Airbnb är populär hos investerare är att det är ett teknologibolag som marknadsför ställen att bo, men det behöver inte äga fastighet. Företaget tillåter människor att lista lediga platser att bo. Det kan vara ett fullt hem för semesterhyresgäster, en lägenhet för affärsresenärer, eller till och med ett extra rum. Airbnb låter även personer lista en extra säng, en soffa eller något rum på ett golv för en sovsäck.

I huvudsak har företaget skapat en rival för hotell som också skapar ett sätt för personer med extra utrymme, semesterfastigheter eller underutnyttjade bostäder för att tjäna pengar på dessa utrymmen. För resenärer erbjuder Airbnb ett sätt att hitta en plats att bo som är bekvämare än ett hotell eller att ha en social erfarenhet som bokstavligen delar andras hem.

Det finns några utmaningar

Airbnb utmanar den traditionella hotellmodellen och som du kan tänka dig att industrin inte gillar det. Det har funnits många städer som har kämpat för tjänsten och hävdar att det skördar skatter och lagar som används för att reglera hotell. Dessutom har vissa byggnader i vissa städer dragit tillbaka mot tjänsten som hänvisar till bostadsrättsföreningens (HOA) regler om hur ofta fastigheter kan hyras ut.

På många sätt är Airbnbs problem inte annorlunda för de problem som andra teknikbaserade störare som Uber står inför. Båda tjänsterna försöker infiltrera en marknad som tidigare kontrollerats mest av större spelare, vilket låter nästan alla in i det.

Vad är nästa för Airbnb?

En IPO är visserligen meningsfull, men den nuvarande politiska osäkerheten i USA kan göra det klokt för företaget att vänta. Företaget, som säger att det har tjänat 150 miljoner människor i 65 000 städer i 191 länder, kommer att fortsätta att bekämpa lagliga slag. Det kommer inte alltid att vinna, men i de flesta fall kan inte en enda regering inte stänga av en tjänst som människor helt klart vill ha, vilket är väl demonstrerat av Airbnbs mer än 3 miljoner listade fastigheter.

Det är svårt att föreställa sig att Airbnb inte kommer att göra en IPO år 2017 eller 2018 eftersom företaget har nått kritisk massa. Det har blivit en del av kulturen, en känd enhet även till människor som inte är tidiga adoptörer. Dessutom har företaget en mycket attraktiv affärsmodell där den utvecklar tekniken och håller en procentandel av varje transaktion.

Det är en mycket låg kostnad modell när du har nått tillräckligt många människor att en stor marknadsbudget inte längre behövs. Airbnb har nått den punkten och en börsintroduktion som gör det möjligt för investerare att köpa aktier i bolaget bör komma snarare än senare.

Populära Inlägg

Rekommenderas