Vad du behöver veta innan du gör anspråk på Premium Skattekredit

Vad du behöver veta innan du gör anspråk på Premium Skattekredit

Anonim

Om du inte har tillgång till en arbetsgivarsponserad sjukförsäkring kan Premium Skattekredit göra privat sjukförsäkring mycket billigare. Men om du inte ger rätt information när du ansöker om din försäkringsplan, kan du sluta med en stor skattesedel i slutet av året. Så här kan du undvika denna katastrof och få ut det mesta av din Premium Skattekredit.

Vad är Premium Skattekredit?

Premium Skattekredit är en del av Prisvärd Care Act, och det betalar pengar till skattebetalare som köper privat sjukförsäkring på en av de

ACA-marknadsplatser

.

Du är berättigad till Premium Skattekredit om du:

  • uppfylla inkomstkraven - din hushållsinkomst måste vara mellan 100% och 400% av den federala fattigdomsgränsen för din familjstorlek;
  • lämna in en skattedeklaration för året med hjälp av någon ansökningsstatus utom giltig arkivering separat;
  • kan inte hävdas som beroende av någon annans återkomst
  • har inte tillgång till en arbetsgivare-sponsrad sjukförsäkring plan och
  • betala försäkringspremier som inte omfattas av denna kredit.

Krediten är begränsad till beloppet av premien för den näst lägsta kostnaden silverplan som finns tillgänglig via ditt stats marknadsplats. Det kan dock aldrig vara större än premien för vilken plan du slutar anmäla dig till. Premium Skattekreditens belopp är också baserat på din hushållsinkomst; Ju högre din inkomst desto mindre är du berättigad att ta emot.

Två alternativ för att ta emot Premium Skattekredit

Om du kvalificerar dig för Premium Skattekredit kan du välja att antingen få krediter i förskott (i vilket fall det kommer att tillämpas på dina sjukförsäkringspremier) eller hävda det när du lämnar in din skattedeklaration för året. Om du inte har råd med dina försäkringspremier, är förskottsbetalningar det bästa alternativet för dig. Men om du kan vänta på pengarna är det mycket säkrare att hävda denna kredit med din avkastning. Det beror på att förskottsbetalningar baseras på din beräknade inkomst för året och om det visar sig att du underskattade hur mycket pengar du skulle komma in för det året måste du återbetala den överskjutande kredit du fick - vilket kunde resultera i en monster skatträkning. Om du väntar tills du lämnar in din skattedeklaration, har du dina faktiska totalintäkter för året, så du riskerar inte gissa fel.

Håller sig i trubbel med Premium Skattekredit

Om du inte kan vänta på din kredit och välja förskottsbetalningar är det viktigt att vara försiktig med inkomstuppskattningarna du tillhandahåller. Även om det kan vara frestande att sänka din hushållsinkomst för året, kan det leda till en skatteavgift som du inte kan betala (vilket kan vara början på mycket mer ekonomiska problem än du kanske tror). I stället försöker du vara lite optimistisk när du beräknar din inkomst för det kommande året. Du kan sluta med en något mindre förskottskredit som ett resultat, men i så fall kommer krediten du missade på att tillämpas på dina skatter när du lämnar in din skattedeklaration.

Ett annat sätt att göra sjukförsäkring billigt

Privat sjukförsäkring tenderar att vara otroligt dyr och premierna kommer sannolikt att fortsätta klättra. Ett sätt att minimera dina försäkringspremier är att plocka upp en

hög självrisk sjukförsäkring plan

(HDHP) och koppla det med ett hälsokostkonto (HSA). HDHP tenderar att ha betydligt lägre premier än den genomsnittliga sjukförsäkringsplanen, och att bidra till din HSA kommer att få dig en fin skatteavdrag. Plus, du kan använda pengarna i HSA för att betala kvalificerade sjukvårdskostnader.

Tyvärr kan du inte använda din HSA för att betala för försäkringspremierna själva, utom i särskilda omständigheter (till exempel kan du använda HSA-pengar för att betala COBRA-premier efter att du förlorat ditt jobb). Men vad du kan göra är att använda HSA-pengarna för att betala vanliga sjukvårdskostnader som

co betalar

och recept och använd sedan de pengar du sparade på dessa utgifter till dina försäkringspremier. Det är lite av ett rondell för att minska dina sjukförsäkringskostnader, men hej, det är bättre än ingenting.