Vad som hände med Amazon Go?

Vad som hände med Amazon Go?

Anonim

Kom ihåg Amazon

(NASDAQ: AMZN)

Gå?

Lanserades för nästan ett år sedan, var detta konceptbutik för att representera framtiden för detaljhandeln. Seattle-platsen var utrustad med ett nätverk av kameror och andra enheter för att automatiskt upptäcka vilka kunder som tog av sig hyllorna och ladda dem via en smartphone-app.

Det var en otrolig Amazonisk vision, ett experiment som utnyttjade tekniken för att göra detaljhandeln enklare och effektivare. Framför allt hade den 2 000 kvadratmeter närbutiken inte ens kassatörer, en innovation som orsakade ekonomer att avkalla de miljoner kassörerna som snart skulle bli föråldrade. Amazon fakturerade tekniken "Just Walk Out" och Amazon marknadsförde butiken som ingen linjer och inga kassar.

Det finns bara ett problem, dock: Amazon tog aldrig helt av det.

Gå eller inte-gå

Amazon avslöjade butiken i december förra året och öppnade den endast för anställda, eftersom den beta-testade tekniken innan den låter allmänheten att handla där. Den stora öppningen skulle hända i början av året, men i slutet av mars sa Amazon att tekniska utmaningar hade orsakat att den skulle fördröja öppningen i obestämd tid. Enligt Wall Street Journal gick tekniken i problem när mer än 20 personer var i affären, eller när kunderna inte bytte ut ett föremål på platsen som de tog ifrån.

Sedan dess har det varit lite nyheter på affären, och Amazon Go-webbplatsen säger att den fortfarande bara är öppen för anställda i sitt beta-program.

Vid tidpunkten för lanseringen förväntade många att Amazon Go skulle vara mallen för företagets expansion till dagligvaror, eftersom sådan teknik skulle ge den en bestämd fördel över konkurrensen. Men det hände något att omdirigera den berättelsen.

Amazon gjorde sitt blockbuster $ 13, 7 miljarder förvärv av Whole Foods, ett drag som kan ha varit delvis motiverat av kamperna med Amazon Go - de två parterna började inte diskutera en affär till april. Med detta drag hvilar Amazons fokus på dagligvaror helt och hållet på Whole Foods snarare än Amazon Go, och det senaste meddelandet om att Whole Foods planerar att anställa 6000 fler människor visar att gammaldags arbetskraft och inte automatisering kommer att vara drivkraften bakom Amazons expansion i matvaror genom hela matar.

Är det ett misslyckande?

Det kan vara för tidigt att ringa Amazon Go, ett misslyckande eftersom företaget så småningom kan arbeta ut kinks och göra tekniken möjlig. Men det är en besvikelse, eftersom det har varit 11 månader sedan affären öppnade första gången i beta, och det finns ingen indikation på meningsfulla framsteg.

Men frågar om Amazon Go har misslyckats är fel fråga. Butiken verkar vara exakt den typ av misslyckande som Amazon CEO Jeff Bezos talar om när han säger saker som "Jag har gjort miljarder dollar värda misslyckanden" och "Misslyckande och innovation är oskiljaktiga tvillingar." Mer än någon annan företagsledare har Bezos omfamnat experimentering och riskupptagning, och "Dag One" -filosofin som han skisserade i en nyhetsbrev till aktieägarna är en del av det som gjorde företaget så framgångsrikt.

Amazon redovisade bara 34% omsättningstillväxt år över år i sitt senaste kvartal, en fenomenal takt för ett företag på väg att leverera mer än 175 miljarder dollar i intäkter i år. Med en sådan rekord är framgången eller misslyckandet av Amazon Go inte väsentligt för det övergripande bolagets prestanda. Medan sådan teknik verkligen skulle hjälpa till att få en kant i dagligvaror och fysisk detaljhandel, indikerar företagets strategi med hela mat att det inte behöver det att lyckas inom den sektorn. Amazon Go kanske har stallat, men företaget har sannolikt dussintals andra experiment redo att ta sin plats.

Populära Inlägg

Rekommenderas