Vad håller LCI Industries tillbaka trots trots en växande RV-marknad

Vad håller LCI Industries tillbaka trots trots en växande RV-marknad

Anonim

Vissa saker verkar för bra för att hålla, och det verkar vara det sätt som investerare i specialfordonstillbehör LCI Industries

(NYSE: LCII)

har tagit den senaste tiden. Trots alla tecken på att bommen i intresse för husbilar kommer att fortsätta in i nyckelkampens 2018 vårår, har beståndet i stor utsträckning gett upphov till stora vinster från 2017, eftersom bekymmer om vad framtiden kommer att göra gör människor mer försiktiga över LCI: s framtidsutsikter.

Kommer i fredags kvartalsrapport, ville LCI-investerare se fortsatt dubbelsiffriga procentuella vinster i försäljning och resultat från RV-komponenten och tillbehörsbolaget. LCI: s siffror var i allmänhet fasta, men tillväxten i bottenlinjen var inte så stor som många hade hoppats. Det kommer att lämna LCI i en position där den måste visa sin förmåga att fortsätta kapitalisera på goda marknadsförhållanden så länge de kvarstår.

LCI Industries ger några blandade resultat

LCI Industries resultat för första kvartalet hade sina höga och låga poäng. Försäljningen hoppade över 30% till 650, 5 miljoner dollar, vilket dramatiskt översteg konsensusprognosen för 618 miljoner dollar i intäkter. Ändå överskred den högre försäljningen inte i den vinsttillväxt som många hade förväntat sig. Nettoresultatet ökade med 10% till 47, 3 miljoner dollar, och den resulterande $ 1, 86 per aktie i resultat minskade från $ 1, 93 per aktie som de som följde börsen skulle se.

Förvärv spelade en viktig roll i LCI: s övergripande tillväxt. Företaget såg cirka 53 miljoner dollar i ytterligare försäljning från sina strategiska rörelser, vilket motsvarade mer än 10 procentenheter av sina topplinjevinster. Ändå lämnade LCI fortfarande en organisk tillväxttakt på 20%, vilket visade den fortsatta styrkan i RV-industrin generellt. Över hela industrin var grossistleveranserna av bogserbara husvagnar högre med 15% och motoriserade RV-transporter ökade med 7% jämfört med tidigare år.

LCI behöll på ett grundläggande sätt framflyttningen. Tillverkarens bundna komponenter klättrade 30% året innan, med 23% vinster i komponenter och tillbehör för resevagnar och femte hjul och en 43% ökning i husbilrelaterade komponenter. Försäljningen till OEM-tillverkare i närliggande industrin ökade med hälften från årets början, vilket återspeglade den framgång som LCI har haft för att diversifiera sin övergripande verksamhet till områden som marina tillbehör. Eftermarknadssalget ökade nästan 40%, vilket gav ytterligare $ 50 miljoner i inkrementella försäljningsvinster för kvartalet.

På grund av sin framgång fortsätter LCI-delarna att utgöra en större del av det totala innehållet i RV. Den typiska rese trailer och femte hjul RV hade $ 3 317 värden av LCI komponenter i den, upp $ 259 från år sedan nivåer. Motsvarande nummer för husbilar var $ 2, 328, upp 306 dollar. LCI sa att stödet var det största inom fem år på resebilsvagnens sida av verksamheten.

VD Jason Lippert var nöjd med resultatet. "Vi upplevde en stark försäljningsutveckling i våra konstruerade produkter för fritids- och mobiltransporter, vilket återspeglas i vår rekord på 650 miljoner dollar för första kvartalet", säger Lippert. VD konstaterade att en kombination av förvärvsledande och organisk tillväxt var ansvarig för mycket av LCI: s övergripande prestation.

Ett behov av att hålla kostnaderna nere

LCI har stora förhoppningar för resten av året. Som Lippert förklarade: "Försäljningsmomentet har fortsatt, eftersom branschen lockar en ny generation av RV-entusiaster, som stöds av stark ekonomisk tillväxt och konsumentförtroende. Ordererna är starka, eftersom återförsäljarproblemet fortsätter att vara positivt och OEM-kunder fortsätter att lägga till kapacitet för att möta efterfrågan."

Men det element som företaget inte diskuterade mycket var en ökning av kostnaderna. Bruttomarginalen föll mer än tre procentenheter, vilket återspeglar högre försäljningskostnader. Trots att överheadkostnaderna steg med bara 25% - långsammare än den totala omsättningsökningen - har LCI tidigare sagt att utmaningar från en extremt snabb arbetsmarknad i Indiana-området har gjort det svårt för företaget att expandera i sin helhet det skulle vilja utan att se högre kostnader. Det kommer att vara viktigt för LCI att hitta sätt att behålla dessa kostnader om man vill undvika att besvikna investerare med en resultatutveckling som går under sina högsta vinster.

Investerare var inte nöjda med LCI: s långsammare resultatutveckling, och aktien sjönk 6% i morgonhandel efter meddelandet. Goda förutsättningar ser bra ut att fortsätta i RV-branschen, men LCI måste arbeta hårdare för att dra största möjliga nytta av gynnsamma trender medan de går.