När du inte ska starta en IRA

När du inte ska starta en IRA

Anonim

Om du vill spara för pension, är IRAs nästan alltid ett bra sätt att komma igång. De skatteförmåner som IRAs erbjuder ger dig ett försprång på att spara pengar på ett vanligt beskattningsbart konto, och deras flexibilitet när det gäller investeringsalternativ gör dem mer attraktiva för många investerare än 401 (k) s och andra arbetsgivares sponsrade planer. Men i vissa begränsade fall är det verkligen meningsfullt att inte starta en IRA.

Situation 1: Du kan inte dra av ditt IRA-bidrag och vill inte använda bakdörr-Roth-strategin

Den tydligaste situationen där en IRA inte är meningsfull är att du gör för mycket pengar för att kvalificera dig för de skattemässiga avdrag som traditionella IRA erbjuder. Så länge som du eller din make inte har tillgång till en arbetsgivare-sponsrad pensionsplan på jobbet, så gäller inga inkomster för avdragsgilla IRA, och du kan göra ett fullständigt bidrag.

De som har tillgång till en arbetsgivare-sponsrad pensionsplan som en 401 (k) måste hantera inkomstgränser. Diagrammet nedan ger utlösningsintervallet för avdrag, med den nedre gränsen som visar när det maximala avdragsgilla beloppet börjar bli reducerat och den övre gränsen som visar när avdrag försvinner helt.

Skattefileringsstatus

Gränser om du är täckt

Begränsar om din make är täckt men du är inte täckt

Singel eller chef för hushållet

$ 62.000 till $ 72.000

N / A

Gift Filing gemensamt

$ 99, 000 till $ 119, 000

$ 186, 000 till $ 196, 000

Gift Filing Separat

$ 0 till $ 10.000

$ 0 till $ 10.000

Om du är över dessa gränser, kan du fortfarande öppna en IRA, men det skulle behöva vara en icke-avdragsgill IRA. Icke-avdragsgilla IRA är i allmänhet ett dåligt pensionsplaneringsalternativ, eftersom de tar det som ofta skulle vara skattebegränsade kapitalvinster eller utdelningsinkomster och förvandlas till vanlig inkomst för skattemässiga ändamål när du tar ut den från din IRA vid pensionering. Några sparare kan dock omedelbart ta sin nya icke-avdragsgilla IRA och konvertera den till en Roth IRA utan några negativa skattekonsekvenser. Detta är känt som bakdörr Roth-strategin, men det fungerar bara bra om du inte tidigare har befintliga traditionella IRA som du fick skatteavdrag när du först bidrog till dem.

Situation 2: Du behöver alla dina tillgängliga pensionssparande för att få en arbetsgivare match

Många arbetsgivare erbjuder matchande bidrag när du deltar i en 401 (k) eller annan pensionsplan på jobbet. Om så är fallet kanske du inte har tillräckligt med pengar för att bidra till både din 401 (k) och en IRA. Eftersom matchningsbidraget är väsentligen gratis pengar mot din pension, kommer du nästan alltid att ge 401 (k) bidragsprioritet, åtminstone upp till maximalt antal matcher.

När du har maxat ut matchen kan det vara bra att överväga IRA-bidrag snarare än att lägga mer pengar i 401 (k). Det bästa svaret för dig beror på om din 401 (k) plan ger dig bra investeringsalternativ som har låga avgifter och låter dig bygga upp en väl diversifierad portfölj. Ibland är fonden val inom en 401 (k) faktiskt bättre än vad du skulle få på egen hand, eftersom din arbetsgivare har mer i pensionstillgångar och kan ibland få tillgång till lägre institutionella fondsklasser. Vid andra tillfällen kan dock din 401 (k) ha sämre investeringsalternativ, och det är när du använder en IRA, är det meningsfullt att distribuera eventuella besparingar som du har tillgänglig över vad som är nödvändigt för att maximera matchen.

IRA är i allmänhet smarta fordon för att spara för pensionering. Men i några få begränsade fall som ovanstående kan det inte vara meningsfullt att starta en IRA. Var noga med att ta en närmare titt på din specifika situation för att avgöra om IRAs är rätt för dig.