Varför Alphabet Inc. Stock hoppade 12% förra månaden

Varför Alphabet Inc. Stock hoppade 12% förra månaden

Anonim

Vad hände

Aktier av Alfabet Inc.

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

flyttade högre i förra månaden som Google-förälder reste en stigande tidvattnet i tekniklagret och den populära FAANG-spelet i synnerhet. Trots att det inte fanns några stora nyheter om företaget under januari, såg marknaden förutse en stark fjärde kvartalsresultatrapport.

Enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence ökade beståndet med 12% förra månaden. Som diagrammet nedan visar, steg aktiekursen stadigt under månaden, vilket uppnåddes i nästan varje session.

Än sen då

Det fanns lite specifika nyheter om alfabetet under perioden och aktien verkade stiga i takt med Nasdaq och på fart från 33% -höjningen år 2017. Alfabetet har varit ett populärt spel på senare tid eftersom bolagets intäkter och vinster har rört sig konsekvent högre på grund av sin sökreklamverksamhet och hoppas på sina så kallade moonshots som Waymo självdrivna bilavdelning, som för närvarande är inblandad i en serie rättsliga strider med Uber.

Ännu har sökgiganten givit upp mycket av förra månadens vinster efter det att vinstrapporten kom ut den 1 februari och då den blev upptagen i den bredare försäljningen av marknaden.

Nu då

Alfabetfältet föll 5% den 2 februari dagen efter att bolaget gav resultat för fjärde kvartalet. Resultatet per aktie ökade från $ 7, 56 till $ 9, 70 men kom under förväntningarna till $ 9, 98, eftersom de växande avgifter som företaget måste betala till gadgetmakare som Apple är de facto-sökmotorn äter i tillväxt på bottenlinjen. Topplinjen var fortsatt stark: Intäkterna ökade med 24% till 32, 3 miljarder dollar, före konsensusanalytiker uppskattar till 31, 9 miljarder dollar.

Alfabetets avyttring förstärktes av marknadens krasch den 5 februari, och aktien har nu givit upp nästan alla vinster från januari. Men när företaget fortsätter att dominera sökningen och fortfarande växer snabbt, bör aktierna så småningom studsa tillbaka från det senaste dipet.