Varför amerikanska Eagle Outfitters Stock sänkte 18% i maj

Varför amerikanska Eagle Outfitters Stock sänkte 18% i maj

Anonim

Vad hände

Aktier av American Eagle Outfitters

(NYSE: AEO)

sjönk 18, 4% förra månaden, enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence.

Än sen då

American Eagle's May Swoon började den 10 maj när Wall Street Journal rapporterade (prenumeration krävs) att det var i samtal att förvärva rivaliserande klädhandlare Abercrombie & Fitch

(NYSE: ANF)

. American Eagle är trodde att arbeta med private equity-firma Cerberus Capital Management på ett gemensamt bud på Abercrombie. Däremot bedömer inte aktieägarens reaktion på nyheterna att investerare gillar tanken på en kämpande återförsäljare som vidare utnyttjar sin balansräkning för att köpa en annan kämpande återförsäljare.

Ännu värre är att nedgången i American Eagle Outfitters aktiekurs accelererades till följd av dess svaga resultat för första kvartalet. Företaget rapporterade en svag försäljningstillväxt på bara 1, 7% och den justerade vinsten per aktie minskade till 0, 16 USD från 0, 22 USD i kvartalet föregående år.

Nu då

Amerikanska örnens aktiekurs är för närvarande handel runt där den slutade i juni, men ytterligare nedgångar är säkert möjliga, särskilt om företaget flyttar för att förvärva Abercrombie & Fitch.

Medan en sammanslagning av dessa två företag skulle göra det möjligt för ledningen att sänka kostnaderna, skulle en sådan affär också medföra en mängd utmaningar. Amerikanska Eagle Outfitters skulle förvärva cirka 900 Abercrombie & Fitch butiker, varav många ligger i köpcentra som lider av trafiken minskar när konsumenterna alltmer byter shopping till onlinekanaler. Inköp av dessa butiker - och ännu värre, de cirka 3 miljarder dollar i operationella leasingavtal som är knutna till dem - till ett premium ger inte mycket mening.

I slutändan borde amerikanska Eagle Outfitters investerare hoppas att den bestämmer sig för att förvärva Abercrombie & Fitch, och fokuserar sina insatser på att förbättra sin egen verksamhet.