Varför amerikanska utomhusvarumärken, Tellurian och National Beverage slumped idag

Varför amerikanska utomhusvarumärken, Tellurian och National Beverage slumped idag

Anonim

Fredag ​​var en bra dag för aktiemarknaden som helhet, eftersom investerare reagerade positivt på de senaste siffrorna om skapandet av arbetstillfällen. Bureau of Labor Statistics sade innan marknaden öppnade att den amerikanska ekonomin tillförde 228.000 jobb till sina icke-löneförvaltnings lön under november, medan relativt sanguine löneinflationen föreslog att Federal Reserve kan få utrymme för att sakta takten för framtida räntehöjningar för att bekämpa någon chans för ekonomisk överhettning. Förhoppningar om framgångsrik skattereform stärktes också marknaderna, med stora riktmärken som klättrar runt en halv procent. Men några företag rapporterade dåliga nyheter som ledde dem att missa rallyet och American Outdoor Brands

(NASDAQ: AOBC)

, Tellurian

(NASDAQ: TELL)

, och nationell dryck

(NASDAQ: FIZZ)

var bland de värsta artisterna på dagen. Nedan ser vi närmare på dessa lager för att berätta varför de gjorde det så dåligt.

Förväntad svåra våldsförsäljning skickar American Outdoor plunging

American Outdoor Brands lager slutade nästan 10% efter att bolaget bakom Smith & Wessons varumärke av skjutvapen rapporterade sina finansiella resultat för andra kvartalet. Tillverkaren av pistoler och andra utomhuslivsstilprodukter har haft en omsättning på 36%, med skjutvapen segmentet som ser ännu större minskningar i ordervolymen i både grossist- och detaljhandelskanalerna. Vinsten var nere än 80% jämfört med årets nivåer. American Outdoors strategi för att diversifiera till utomhusvårdsprodukter utan skjutvapen betalades, eftersom det segmentet visade goda vinster. Ändå förutspådde företaget att det skulle förlora pengar under det tredje kvartalet, och dramatiskt sänka helårsstyrningen, låta investerare veta att framtiden kan vara hård för American Outdoor Brands.

Tellurian säljer lågt

Telluriens lager sjönk 18% efter att naturgasspecialisten tillkännagav priset på ett sekundärt erbjudande av aktier. Tellurian sa fredagsmorgon att den hade ökat storleken på sitt erbjudande från 8 miljoner till 10 miljoner aktier och att det fick ett pris på 10 dollar vardera, vilket gav bruttoprovenu på 100 miljoner dollar. Med aktien som stängt torsdagen på nästan $ 12, justerade dagens justering helt enkelt effekterna av ytterligare leveranser av aktier på den öppna marknaden. På lång sikt kommer Tellurian att behöva återvinna naturgaspriser för att nå sin fulla potential, men långsiktiga projekt som den föreslagna flytande naturgasterminalen kan också vara stora drivkrafter för tillväxt.

Nationell Dryck faller platt

Slutligen minskade aktierna i National Beverage nästan 11%. Tillverkaren av Shasta soda och LaCroix-mousserande vatten släppte sitt finansresultat för andra kvartalet på torsdag morgon, vilket innebar 20% högre intäkter och ett nästan 40% höjt resultat. Analytiker vägrade mot lageret på fredag, däribland uppmaningar till långsammare tillväxt och en underskridande bedömning från analytiker hos Credit Suisse, samt ett återkommande försäljningsbetyg på beståndet från Maxim. Trots kommentarer från VD Nick Caporella som slår tillbaka mot naysayers och hävdar att tredje part arbetar med att manipulera beståndet medvetet, tror bearish investors att National Drinking sannolikt inte drar förvärvsintresse och att sakta tillväxten i LaCroix försäljning kan minska företagets totala expansion .