Varför Analog, QuinStreet och MSC Industrial Direct sänktes idag

Varför Analog, QuinStreet och MSC Industrial Direct sänktes idag

Anonim

Stämningen var negativ på Wall Street på onsdag, och de flesta stora riktmärken färdiga i rött. Styrkan inom teknologisektorn var inte tillräcklig för att lyfta mer konjunkturfokuserade riktmärken som Dow Jones Industrial Average och kombinationen av en attack på Saudiarabien som skickade oljepriset högre och några oroväckande avläsningar på inflationsfronten gjorde investerarna mer känsliga om lagren går till vinstsäsong. Dessutom hade vissa enskilda företag dåliga nyheter som skickade sina aktier lägre. Analogisk

(NASDAQ: ALogga)

, QuinStreet

(NASDAQ: QNST)

, och MSC Industrial Direct

(NYSE: MSM)

var bland de värsta artisterna på dagen. Det var därför de gjorde det dåligt.

Analogisk gör en (dålig) affär

Aktier av Analogic sjönk 13% efter bildbehandling specialisten accepterade ett erbjudande från private equity företaget Altaris Capital Partners att köpa det. Aktier stiger vanligtvis efter att ha erhållit anbudsbud, men Altaris-erbjudandet för $ 1, 1 miljarder prissatta Analogic på bara $ 84 per aktie, jämfört med $ 96 per aktie stängningskurs för aktien på tisdag. Altaris motiverade priset genom att hävda att det representerade en 25% premie till var Analogic handlade nästan ett år sedan när den tillkännagav sin avsikt att söka strategiska alternativ som kan leda till en försäljning. Emellertid är investerare mycket besvikna över att detta var det bästa som Analogic kunde göra, speciellt efter att ha meddelat ett sådant starkt resultat nyligen och med tanke på den generellt gynnsamma miljön för tekniska lager i större utsträckning.

QuinStreet handlar om en attack

QuinStreet-aktien sjönk nästan 18% efter att ha fått kritik från ett analytikerföretag. Analytiker på Kerrisdale Capital publicerade en rapport som förklarar varför den har valt att sälja aktier i QuinStreet kort och hävdar att prisrörelsen i internetmarknadsföringsföretaget inte är motiverad av grunden för QuinStreets verksamhet. Investerare tycktes ta Kerrisdale anklagelser om "sham web traffic" på allvar, tillsammans med påståenden att intäktstillväxten kommer främst från en enda källa. Andra analytiker påpekade att Kerrisdale kritik inte är ny, men investerare ser ut att se en ny titt på de imponerande siffror som QuinStreet publicerade tidigare i år.

MSC faller i sympati

Slutligen slutade aktierna i MSC Industrial Direct med 4%. Distributören av metallbearbetnings-, underhålls-, reparations- och driftsprodukter för industrikunder såg sitt lager under press från industrins peer Fastenal, vilket rapporterade kvartalsresultat som inte levde upp till förväntningarna från investerarna trots att försäljningen ökade med 13% och betydande intäkter tillväxt. MSC: s egna resultat tillkännagav i början av tisdagen verkade solidt, inklusive en ökning med 9% i försäljningen och tvåsiffriga procentuella vinster i intäkter före skatt, även innan man regnade för skatteeformens positiva effekter. MSC-aktien flyttade inte mycket igår, men aktieägarna idag är uppenbarligen oroade över att Fastenals nyheter signalerar ett konjunkturförskjutning som kan leda till långsammare tillväxt för MSC också.