Varför Avid Technology Shares Skyrocketed idag

Varför Avid Technology Shares Skyrocketed idag

Anonim

Vad hände

Aktier av Avid Technology

(NASDAQ: AVID)

har höjt sig idag, en ökning med 26% från kl. 11:45 EST, efter att bolaget redovisat resultat för fjärde kvartalet. Multimediateknologins leverantör vinkade till en vinst och bekräftade sin 2019-vägledning.

Än sen då

Intäkterna under fjärde kvartalet ökade med 5% till 112, 7 miljoner dollar, medan bruttomarginalen för icke-GAAP ökade med nästan 5 procentenheter till 60, 8%. Programvaruintäkterna från prenumerationer hoppade 77% och försäljningen av e-handel ökade över 50%. Det var alla omräknat till en nettoinkomst på 5, 9 miljoner dollar, eller 0, 14 dollar per aktie, jämfört med en nettoförlust på 0, 02 dollar per aktie för ett år sedan. Justerad EBITDA var 21, 3 miljoner dollar och det fria kassaflödet var 17, 7 miljoner dollar.

"Vår avkastning på omsättningsutveckling och förbättringen av våra viktigaste finansiella mätvärden, inklusive fri kassaflöde och justerad EBITDA, visar en förbättrad affärsprofil för vårt företag, säger CEO Jeff Rosica i ett uttalande. "Dessutom är ledningsgruppen fokuserad på att fortsätta bygga på en skalbar återkommande intäktsmodell, vilket framgår av vår dubbelsiffriga tillväxt i prenumerationer och e-handelsintäkter."

Kolla in det senaste inlösensamtalet för Avid Technology.

Nu då

"Genom hela 2018 fortsatte Avid att göra vinster för att förbättra vår strategi för att bli snabbare och effektivare att innovera och leverera på vår produktportfölj, " tillade Rosica på inkomsterna. "Vi har följt igenom på att tillhandahålla differentierade plattformar, verktyg och lösningar som börjar inverka i våra 2018-resultat och hjälper oss att driva vår 2019-prestanda."

Vad gäller vägledning förväntas intäkter från första kvartalet i intervallet 96 MUSD till 104 MUSD, med justerad EBITDA på 7 MUSD till 12 MUSD. Intäkterna för helåret 2019 beräknas bli 420 miljoner dollar till 430 miljoner dollar, med en justerad EBITDA på 60 miljoner dollar till 65 miljoner dollar och ett fritt kassaflöde på 12 miljoner dollar till 17 miljoner dollar.