Varför Baidu Stock Fell 32,3% 2018

Varför Baidu Stock Fell 32,3% 2018

Anonim

Vad hände

Aktier av Baidu

(NASDAQ: BIDU)

sjönk 32, 3% år 2018, enligt data från S & P Global Market Intelligence. Medan bolagets lager uppvisade stora förluster förra året, kan den stora nedgången ha haft mer att göra med bredare marknadssentiment som blev baisse på kinesiska tech lager än med företagets prestanda.

Baidu levererade resultat som konsekvent toppade marknadens genomsnittliga mål 2018 och fortsatte att göra framsteg med sina innovationsinitiativ. Att sakta ner den ekonomiska tillväxten i Kina och bekymmer om pågående handelstvister med USA verkar dock ha gjort investerare mindre villiga att hitch sina pengar till teknikföretag med tillväxtberoende värderingar - och sökgigantens lager sjönk i linje med dess rörelse sektor.

Än sen då

Baidu-aktien fick en imponerande 42, 5% år 2017, så det är inte chockerande att aktier gav upp mycket av den vinsten, eftersom marknaden tog en tur i baisse territorium. Beståndet såg märkliga gungor i samband med handelns utveckling och nyheter att Alphabet kanske skulle klara en version av sin sökmotor från Google för den kinesiska marknaden. Oroar sig för att den kinesiska regeringen kunde fortsätta att införa oförutsägbara vägblock i nätinnehållet, sociala medier och underhållningsutrymmen också vägde på prestandan av landets internetlagret förra året. Emellertid verkade investerare i allmänhet skryta av stark affärsverksamhet och aktier handlas nära i takt med landets tekniska sektors rörelse under året.

Nu då

Baidu aktiehandeln på bara 15 gånger årets förväntade resultat. Företaget har en dominerande ställning på sitt hemlands sökmarknad som gör det möjligt att fortsätta dra nytta av tillväxten av onlineinnehåll och reklam. Det verkar också vara en av Kinas ledande aktörer inom lovande tillväxtmarknader som artificiell intelligens, autonoma fordon, och cloud computing-tjänster. Kinesiska tech-aktier är inte för alla, men för investerare som söker exponering för utrymmet, verkar Baidu ha potential att leverera en imponerande prestanda på lång sikt.

Kolla in det senaste Baidu-intäktssamtalet.