Varför British American Tobacco Stock Föll 13% i februari

Varför British American Tobacco Stock Föll 13% i februari

Anonim

Vad hände

Brittisk amerikanska tobak

(NYSE: BKB)

slog marknaden förra månaden genom att kasta 13% jämfört med en minskning med 4% i S & P 500, enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence.

Den droppen slog aktier i negativt territorium under de senaste 12 månaderna, jämfört med en 17% vinst för den bredare marknaden.

Än sen då

Investerare hade ett ljummet svar på tobaksjättarens skattemässiga resultaträkning för 2017 förra månaden. Det meddelandet visade att den organiska cigarettvolymen sjönk med 2, 6%, vilket överväldigade överträffade den breda industrins 3, 5% nedgång.

British American Tobacco lyckades med en solid justerad tillväxt tack vare det nyligen förvärvade Reynolds American som gjorde det till världens största globala tobaksföretag. Lönsamheten höjdes högre och kassaflödet var uppe med 16%.

Nu då

Ledningen hoppas kunna extrahera värdet från den större nikotinportföljen 2018, även om vinsterna pressas av den extra skuld som den måste ta på för att slutföra den enorma Reynolds-fusionen. Häftande cigarettprodukter, tillsammans med tillväxtmärken som Vype och Glo, bör göra det möjligt för företaget att leverera sitt åtagande om årlig justerad vinsttillväxt i de höga enda siffrorna, även när tobaksförbrukningen minskar globalt.

Populära Inlägg

Rekommenderas