Varför tjurarna är fel om TripAdvisor Inc Stock

Varför tjurarna är fel om TripAdvisor Inc Stock

Anonim

TripAdvisor Inc

(NASDAQ: TRIP)

beståndet har gått söderut så länge det aldrig ser denna sida av ekvatorn igen.

Specialisten för reseanmälan har glidit sedan 2014 som ett skifte i sin affärsmodell misslyckades med att leverera den förväntade tillväxten och i stället har vinstkampen kämpat eftersom dess viktigaste hotellsegment förlorar försäljningen på grund av övergången från skrivbord till mobilförsäljning och bolagets fraying förhållande till nyckelpartner som Priceline Group

(NASDAQ: BKNG)

.

Fortfarande har en bas av investerare fastnat med TripAdvisor genom dessa prövningar och triumfer och citerar skäl som företagets unika plattform och dominans i reseanbefalinger. På Motley CAPS, TripAdvisor betyg fyra stjärnor, vilket betyder att majoriteten av investerarna tror att aktien kommer att gå högre. De flesta baserar denna tro på det faktum att de tror att övergången till en mer direktmodell kommer att sluta betala eller mobila intäktsräntor kommer att växa.

Det finns dock ett antal skäl som aktien sannolikt kommer att fortsätta att leda till.

1. Dåligt utförande

I 2014 lanserade TripAdvisor Instant Booking på sin mobilapp, sätta den i direkt konkurrens med online resebyrå jättar som Expedia

(NASDAQ: EXPE)

, dess tidigare ägare och Priceline. Plattformen var en nyckelfaktor i företagets svängning bort från sin annonsdrivna modell som bolaget sa vid den ögonblick som Instant Booking skulle ta bort friktion från mobilbokningsprocessen och "ge en effektivare hotellbokningsupplevelse."

Följande år gjorde företaget det tillgängligt på alla plattformar, men sen 2017 har det blivit klart att omedelbar bokning inte har varit den intäktsström som företaget hade hoppats att det skulle vara. Det började downplaying Instant Booking-funktionen på sin webbplats tidigare i år, eftersom konkurrensen i resebokningsbranschen visade sig vara mer intensiv än de trodde.

Vidare har bolaget fallit bort från sin vägledning ett antal gånger, vilket ledde till att beståndet glider stadigt under de senaste tre åren. Även om blygsam intäktsökning har återvänt efter ett korta försäljningsminskningar fortsätter vinsten att falla, eftersom vinst per aktie har minskat i varje kvartal men en under de senaste två åren. Under de tre första kvartalen i år har GAAP-vinsten per aktie nästan minskat i halva från $ 0, 81 till $ 0, 46.

2. Utmaningar på industrinivå

I kommentarerna om den senaste resultatrapporten sa ledningen att "pågående förändringar i trafikblandningen mot mobila enheter med lägre pengar och betalda marknadsföringskanaler, konkurrenskraftig dynamik, budgivningsvolatilitet i vår klickbaserade auktion och makroekonomiska händelser" var alla faktorer som var utanför dess kontroll som påverkar dess förmåga att ge vägledning.

Faktum är att TripAdvisor inte är det enda resebyrå som har kämpat nyligen. Som diagrammet nedan visar har alla fyra av de börsnoterade OTA-aktierna gått över de senaste sex månaderna.

trivago

(NASDAQ: TRVG)

har blivit hamrat eftersom Priceline har dragit tillbaka på referraltrafik och de-emphasized meta-search, men det strategiska valet verkar också väga på TripAdvisor som Priceline-siktigheten i Toppsökningsplatserna föll från 63% i juni till bara 10% i september . Det kan hjälpa till att förklara varför TripAdvisor-beståndet störde efter rapporten från tredje kvartalet som riktlinje var särskilt ömtålig.

Utöver utmaningarna från Priceline kan upplägget av Airbnb också skriva om reglerna inom resebranschen, och Alfabetet är också lyxigt för en position i hotellbokning och sökning.

3. Smärtan går inte bort

I sin senaste resultatrapport förklarade ledningen att den förväntas klickabaserad och tillväxten i transaktionsintäkterna skulle sakta ner under fjärde kvartalet och att dessa trender och "associerade prestationsbaserade marknadsutgifter" fortsätter nästa år. Investerare borde därför inte förvänta sig mycket av en återkommande år 2018. Faktum är att analytiker ser att justerat resultat per aktie faller blygsamt från 1, 11 USD i år till 1, 07 USD nästa år. Det ger aktiebolaget ett P / E på 32 baserat på nästa års vinst, vilket innebär att det fortfarande finns mer utrymme för aktier att falla, särskilt om företaget fortsätter att missa varumärket.

Med tanke på huvudvindarna i den bredare online-resebranschen och ledningens oförmåga att utveckla en effektiv bokningsplattform, verkar det finnas liten anledning att förvänta sig en återhämtning i TripAdvisor-aktier när som helst snart.