Varför Celldex Therapeutics Stock Crumbled i oktober

Varför Celldex Therapeutics Stock Crumbled i oktober

Anonim

Vad hände

Andelar av klinisk stadium biotech Celldex Therapeutics

(NASDAQ: CLDX)

föll med 14, 7% i oktober, enligt S & P Global Market Intelligence. Den goda nyheten - om du kan kalla det så - är att Celldex aktier verkar ha fallit helt enkelt för att investerare är trötta på att vänta på en stor klinisk uppdatering från företagets pågående mellanstadieförsök, som bedömer antikropps läkemedelskonjugatet (ADC) glembatumumab vedotin eller glemba, hos patienter med triple negativ bröstcancer (TNBC).

Än sen då

I slutet av september gav VD Anthony Marucci en mycket förväntad företagsuppdatering på Cantor Fitzgerald Global Healthcare Conference som ledde till att bolagets aktier fick över 22% på bara två dagar fram till denna presentation. Tyvärr hade Marucci inte så mycket att säga om glembas framsteg i TNBC, vilket inte var förvånande eftersom försöket inte är planerat att läsas fram till första halvåret 2018. Ändå beslutade investerare fortfarande att träffa utgångarna .

Nu då

Celldex närstående öde är starkt knutet till glembs kommande resultat i TNBC, särskilt eftersom denna försök kunde gnista en reglering om läkemedlet kan förbättra progressionsfri överlevnad jämfört med standard kemoterapi. Patienter med TNBC har trots allt för närvarande få livskraftiga behandlingsalternativ, vilket innebär att regulatörer kan vara öppna för att godkänna ett lovande läkemedel på ett accelererat sätt (dvs. utan en stor randomiserad fas 3-studie). Investerare borde emellertid inte förvänta sig en viktig klinisk uppdatering av glembas framsteg i TNBC, förrän kanske det andra kvartalet nästa år tidigt. Och denna brist på nyhetsflöde kan fortsätta att väga tungt på Celldex aktier i tiden.