Varför Chesapeake Energy Stock Sank 8% idag

Varför Chesapeake Energy Stock Sank 8% idag

Anonim

Vad hände

Chesapeake Energy

(NYSE: CHK)

lager stängt idag ner 7, 9%.

Än sen då

Chesapeake Energy blev fast i den bredare oljedirektivet som slog marknader idag, kraterande oljelager till vänster och höger. Chesapeake drabbades också av en nedgradering av analytiker hos den australiensiska bankmakaren Macquarie, som sänkte Chesapeake-aktien från "neutral" till "underprestera".

Utöver de större oro över oljepriset, som sjönk under 43 dollar idag, varnade Macquarie om att Chesapeake förväntas "väsentligt" utnyttja sina kassaflöden, vilket inte är bra att göra med tanke på företagets redan höga hävstångseffekt (dvs mycket av skulden). Macquarie är oroad över Chesapeags likviditet om det fortsätter att spendera pengar det inte har, för att extrahera olja och gas som inte är värt vad det var värt.

Nu då

Det är bra, ljudtänkande. Olönsam idag, belastad med 9, 2 miljarder dollar i nettoskuld och bränna kontanter med en hastighet på nästan 2 miljarder dollar om året, ser Chesapeake ut att vara orolig i dag. Med oljepriserna på en uttalad och långsiktig nedgång ser inte sakerna bra ut för detta energiförsörjning.