Varför Cirrus Logic, Inc. Föll 10% i februari

Varför Cirrus Logic, Inc. Föll 10% i februari

Anonim

Vad hände

Aktier av Cirrus Logic

(NASDAQ: CRU)

föll 10, 3% i februari 2017, enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence.

Än sen då

Cirrus redovisade resultatet för tredje kvartalet den första februari, vilket lätt slog analysprognoser på både topp- och bottenlinjerna. Men företagets vägledning för fjärde kvartalet kom under Wall Street förväntningar, och aktiekurserna snubblade över 13% på beat-and-slash-prestanda.

Nu då

Omkring 85% av Cirsrus intäkter från tredje kvartalet kom från en enda kund, som tros vara Apple

(NASDAQ: AAPL)

. Stark försäljning till denna klient drev försäljningen högt i denna rapport. För nästa kvartal bör den starka försäljningsutvecklingen fortsätta - men analytiker hoppades på en ännu starkare tillväxtspurt.

Som leverantör av ljudchips för iPhones, iPads och iPods tenderar Cirrus förmögenheter att växa och avsvagas med konsumenternas efterfrågan på Apple-produkter - och med Apples interna prognoser för förväntad försäljning av framtida utgåvor. Det är speciellt sant nu att Apple har exorcised traditionella hörlursuttag från sina senaste iPhone-modeller, ersätter dem med en unik trådlös teknik som drivs av Cirrus-chips på båda sidor av telefon- / hörlursanslutningen.

Analytiker hoppades på en mycket större äppelvindvind i vårkvartalet än Cirrus egna prognoser kunde stödja. Jag noterar att Cirrus-aktier fortfarande visar en stark 50% avkastning under de senaste 52 veckorna, vilket överträffade priserna bättre än Apple och S & P 500 på grund av Apples trådlösa ljudordningar. Och likväl handlar börsen till en mycket rimlig 15 gånger efterföljande vinst.

Cirrus Logic kan ha tagit en kaninstans i februari, men har fortfarande en sällsynt kombination av tillväxt och värdekvaliteter. Alltid värt ett andra utseende.