Varför Ciscos Cybersecurity Business handlar om att ta av

Varför Ciscos Cybersecurity Business handlar om att ta av

Anonim

Cisco s

(NASDAQ: CSCO)

Cybersecurity-verksamheten blir bättre med varje övergångsperiod. Nätverksspecialistens intäkter för cybersäkerhet överstiger nu många ren-play-specialister tack vare omfattningen av sin verksamhet, och det kommer inte vara länge innan det skapar ett visuellt grepp över marknaden.

Steg på gasen

I det nyligen rapporterade fjärde kvartalet ökade Ciscos intäkter för cybersäkerhet upp 12% årligen till 627 miljoner dollar, vilket gör cybersäkerhet Ciscos snabbast växande segment. I jämförelse med det andra kvartalet har Clean Play Cybersecurity-företaget Check Point Software Technologies en omsättningsökning på bara 2% förra kvartalet.

Vad som är ännu mer imponerande är att nätverksjättens intäktstillväxt för internetförsörjning har accelererat över tiden.

Period

Q4 FY17

Q1 FY18

Q2 FY18

Q3 FY18

Q4 FY18

Cybersecurity intäkter (i $ miljoner)

$ 558

$ 585

$ 558

$ 583

$ 627

Årsöverskridande cybersäkerhetsökning (%)

3%

6%

6%

11%

12%

Det är inte svårt att förstå hur Cisco har lyckats stöta på tillväxten av sin cybersäkerhetsverksamhet. Företagets arv som leverantör av nätverksutrustning, som routrar och switchar, ger den en enorm fördel gentemot ren-play-rivaler, eftersom det helt enkelt kan buntas sina cybersecurity-lösningar på hårdvarunivå.

Detta är vad Cisco har gjort under de senaste åren genom sin strategi "Security Everywhere". Företaget har drivit sina cybersecurity-lösningar på missionskritiska områden som nätverkshårdvara, molnet och slutpunkter, lovande kunder att det bättre kan stänga luckor i nätverket för att förebygga, upptäcka eller avhjälpa attacker.

Ciscos intäktsutveckling för cybersecurity visar att strategin fungerar. Dessutom gör företaget det rätta genom att lappa upp mindre företag för att stärka sin kompetens inom specifika cybersecurity nischer och för att förbättra överklagandet av sina erbjudanden. Till exempel förvärvade Cisco nyligen Duo Security för 2, 35 miljarder dollar, det senaste i en rad cybersecurity-specifika förvärv gjorda av nätverksjätten.

Duo lägger till en ny dimension för Ciscos cybersäkerhetsaffär tack vare sin kompetens inom tvåfaktorsautentisering. Enligt Verizon är 63% av dataöverträdelser ett resultat av att använda svaga, standardiserade och till och med stulna lösenord. Det är här där multifaktorautentiseringstjänster träder i spel, eftersom användaren måste verifiera åtkomst på minst två fronter.

Grand View Research uppskattar att efterfrågan på multifaktorautentisering ökar med en årlig takt på 15% under de närmaste sju åren. Så Cisco har gått in i en annan snabbväxande ficka i cybersecurity-industrin som bör bidra till att öka sin cybersecurity-segments tillväxt och hjälpa till att öka lönsamheten på lång sikt.

Den större bilden

Cybersecurity är Ciscos snabbast växande segment, men ger endast cirka 5% av sina totala intäkter. Det betyder att cybersecurity-verksamheten inte bara flyttar nålen för Cisco ännu, men samtidigt kan investerare inte ignorera att cybersäkerhet driver en transformation hos Cisco.

Som det står utgör återkommande intäkter nu 32% av bolagets topplinje, en ökning med 1 procentenhet jämfört med föregående år. Dessutom utgörs abonnemangsintäkterna nu 56% av företagets mjukvarusegment jämfört med 51% under föregående år. Förbättringen av dessa mätvärden ledde till ett 23% årligt hopp i Ciscos uppskjutna intäkter från programvara och abonnemangsförsäljningar förra kvartalet till 6, 1 miljarder dollar.

Detta är ett steg i rätt riktning för Cisco, eftersom återkommande inkomstkällor generellt ger högre lönsamhet eftersom det kostar mindre att betjäna en befintlig kund än att gå ut för att förvärva en ny. Dessutom kan Cisco sälja alla nya cybersecurity-funktioner till sina befintliga kunder och öka marginalerna, eftersom det kommer att kunna sänka försäljningskostnaden.

Nu finns det inte några svåra bevis för att bevisa hur mycket av en katalysators cybersecuritytillväxt är för Ciscos marginaler, men det finns ett sätt att fastställa den positiva korrelationen mellan de två. Tillbaka i 2016 var cybersäkerhet bara 3, 8% av Ciscos totala intäkter. Eftersom bidraget från denna verksamhet till Ciscos topplinje har förbättrats, så har bolagets marginalprofil.

Cybersecurity kan vara en stor drivkraft för Ciscos tillväxt på lång sikt, eftersom företaget positionerar sig för att fånga en större del av detta utrymme genom att använda förvärv och dess inflytande i nätverkshårdvara. Samtidigt tillåter cybersecurity företaget att växa sin verksamhet lönsamt, eftersom den har potential att generera starkare marginaler. Detta är en av anledningarna till att analytikerna förväntar sig att Ciscos resultatutveckling klockar en högre årlig tillväxttakt på nästan 9% under de närmaste fem åren jämfört med den årliga ökning med 5, 5% som den har klockat under de senaste fem åren.