Varför Clean Energy Fuels Corp droppade 10% i augusti

Varför Clean Energy Fuels Corp droppade 10% i augusti

Anonim

Vad hände

Aktier av Clean Energy Fuels Corp.

(NASDAQ: CLNE)

sjönk 10, 5% i augusti. Nästan all droppe inträffade den 4 augusti dagen efter att bolaget rapporterade en förlust för andra kvartalet 2017.

Tillsammans med ett kontroversiellt beslut tidigare på året för att sälja bolagets förnybara naturgasproduktionsanläggningar till BP

(NYSE: BP)

, investerare bestämde klart att ta tillfället i akt att sälja, vilket skickade beståndet ner.

Än sen då

Det är ingen stor överraskning att en kvartalsvinstförlust skulle skicka investerare till utgångarna och Q2s stora siffror såg särskilt dåligt ut. Intäkterna minskade med 25% året innan, med stationskoncentrationer och kompressorintäkter ner en alarmerande 41% respektive 41, 7%. Det slog resultatet hårt. Företaget gick från 3, 6 miljoner dollar i justerad nettoresultat för kvartalet till en förlust på 15 miljoner dollar under andra kvartalet 2017. Ouch!

De få ljusa fläckarna i siffrorna var inte så ljusa. Försäljningen av bränslevolymer fortsatte att öka - som de har, stadigt, sedan 2010 - och ökade med 6, 6% året innan. Företaget lyckades också minska sina kostnader med 13% från ett år sedan, vilket är en bra sak.

Företaget står också inför några hårda jämförbara jämförelser under kvartalet. För det ena upphörde den federala förnybara bränsleskattskatten (volymetrisk punktskattskredit eller VETC) i slutet av 2016, vilket nollställde vad som var en kvartalsinkomstlinje på 6, 5 miljoner dollar för Clean Energy. Försäljningen av bolagets förnybara naturgasproduktionsanläggningar till BP innebär också att Clean Energy nu måste betala BP för det bränsle som det säljer till sina kunder, vilket minskar det belopp som det gör på varje gallon. Det förklarar varför volymerna kunde gå upp medan intäkterna på dessa volymer gick ner.

Men en tuff kompis gör inte kvartalsförlusten enklare för investerare - eller deras portföljer - att mage.

Nu då

Långsiktiga investerare i Clean Energy Fuels som jag har sett i rädsla eftersom våra $ 15 (eller fler) aktier har fallit till $ 10, sedan till $ 5 och slutligen till under $ 2, 50 - en heltid låg i augusti. Saker ser ganska dyster ut, men det finns några argument för att fortsätta att hålla fast vid beståndet - eller kanske till och med köpa fler aktier.

Först och främst är bolaget i en mycket bättre finansiell ställning efter tillgångsförsäljningen till BP. Försäljningen gjorde det möjligt för Clean Energy att minska kostnaderna och betala ned skulden. Det är också möjligt att VETC kan återställas i år, vilket skulle förbättra bottenlinjen väsentligt. Slutligen fortsätter försäljningsvolymen att växa genom tjock och tunn.

Det finns också betydande hinder för tillväxten, inklusive det fortsatta oljeprisfallet, vilket gör naturgasen mindre konkurrenskraftig som ett kostnadsbesparingsalternativ och fortsatta framsteg inom elfordonsteknik. Fortfarande, om du har kommit så långt, är det förmodligen värt att hänga på dina aktier och se vad som händer i de närmaste kvartalen.

10 lager vi gillar bättre än Clean Energy Fuels
När du investerar genier har David och Tom Gardner ett lager tips, det kan betala för att lyssna. Tillsammans har nyhetsbrevet som de har kört i över ett decennium, Motley Stock Advisor, tredubblat marknaden. *

David och Tom avslöjade precis vad de tror är de 10 bästa aktierna för investerare att köpa just nu ... och Clean Energy Fuels var inte en av dem! Det är rätt - de tror att dessa 10 aktier är ännu bättre köper.

Klicka här för att lära dig om dessa val!

* Lagerrådgivare returnerar per den 5 september 2017