Varför Cronos Group, Versum Materials, och Opus Bank hoppade idag

Varför Cronos Group, Versum Materials, och Opus Bank hoppade idag

Anonim

Aktiemarknaden startade veckan med en negativ notering på måndag, då de stora indexerna var runt 1%. Nervositet om det senaste intäkterna från halvledar- och byggnadsbranschen vägde på investerarnas känslor och bredare baserad oro över den globala ekonomins tillstånd bidrog till dour humör. Ändå rapporterade några företag goda nyheter som skickade sina aktier högre. Cronos Group

(NASDAQ: CRON)

, Versum Materials

(NYSE: VSM)

, och Opus Bank

(NASDAQ: OPB)

var bland de bästa artisterna. Det var därför de gjorde det så bra.

Cronos fortsätter att rida på vassvågen

Kolla in det senaste Cronos-gruppens resultattalskript.

Aktierna i Cronos Group ökade med 15% och bidrog till marijuana-producentens imponerande runda för att börja 2019. Många företag inom cannabisindustrin har sett sina aktiekurser ökade, men särskilt Cronos har fått stor uppmärksamhet på senare tid på grund av tobakskriget Altria Group ' s $ 1, 8 miljarder investering i utbyte mot en 45% andel av marijuana företaget. Genom att ge Cronos tillgång till Altrias stora distributionsnät samt potentiella strategiska partnerskap med öl- och vinmakare har Altria-investeringen varit en spelbytare och aktieägarna tror att Cronos kan dra full nytta av.

Versum gör en affär

Kolla in det senaste Versum earnings call transkriptet.

Versum Materials såg sitt lager hoppa 16% efter att specialmaterialbolaget överens om ett fusionsbud från Entegris

(NASDAQ: ENTG)

. Enligt villkoren för vad de två företagen kallar "sammanslagning av jämställda" kommer Versum-investerare att få 1, 12 aktier i Entegris för varje Versum-aktie de äger. Det kommer att ge tidigare Versum-aktieägare en gemensam andel på 47, 5 procent i Entegris efter fusionen. Versum VD Guillermo Novo pekade på affärens framgång i "skapa en end-to-end materiallösning leverantör över hela halvledar tillverkningsprocessen." Med tanke på teknologisk innovationshastighet är det ingen överraskning att företag i branschen arbetar så hårt som möjligt för att bli effektivare och dra nytta av efterfrågan.

Investerare bankar på Opus

Kolla in det senaste Opus Bank-resultatkalletransskriptionen.

Slutligen slutade aktierna i Opus Bank med 5% vinst. Den sydliga Kalifornien baserade banken sa att det förlorade pengar under fjärde kvartalet 2018, men mycket av förlusten härrörde från omstruktureringsavgifter som syftade till att göra Opus mer konkurrenskraftiga efter att ha gått igenom några tuffa tider tidigare på året. Högre ränteintäkter och bredare marginaler kom som goda nyheter, och Opus har planer på ytterligare kostnadsminskningar för att försöka förbättra lönsamheten. Interim VD Paul Greig bekräftade att Opus fortsätter att gå, men banken har gjort mycket framsteg och visar en positiv momentum som går in i 2019.