Varför inte fler personer fil för social trygghet på 70?

Varför inte fler personer fil för social trygghet på 70?

Anonim

Det finns en anledning 62 är den mest populära åldern för att arkivera för social trygghet - det är den tidigaste ålder du får få på dessa fördelar. Å andra sidan är 70 en ganska ovanlig ålder för att göra anspråk på social trygghet. Som min kollega Sean Williams rapporterade förra året väntar bara 3% av alla pensionärer till 70 för att ta fördelar. Och detta kan bara betyda en sak - att ett skarpt antal mottagare gör ett stort misstag.

Problemet med att inte vänta

För att förstå varför det är besvärligt att så få människor gör anspråk på social trygghet till 70, låt oss se hur programmet fungerar. I ett nötskal beräknas dina förmåner själva baserat på dina 35 högsta år av vinst. När din grundförmånsbetalning har upprättats kommer du att vara berättigad att samla in den fullt ut när du når det som kallas full pensionsålder.

Din fulla pensionsålder baseras på ditt födelseår, enligt följande:

Födelseår

Full pensionsålder

1943-1954

66

1955

66 och 2 månader

1956

66 och 4 månader

1957

66 och 6 månader

1958

66 och 8 månader

1959

66 och 10 månader

1960

67

Med det sagt har du faktiskt ett åtta årigt fönster för att börja samla social trygghet. Som sagt ovan kan du få tillgång till dina förmåner så tidigt som 62 år, men om du gör det kommer du att möta en minskning av betalningen för varje år du registrerar före din full pensionsålder. Om din pensionsålder till exempel är 66 år, men du tar förmåner vid 62 år, kommer du bara att sluta med cirka 75% av ditt grundbelopp.

Nu är det här där saker blir intressanta. Om du håller fast vid social trygghet förbi din fullständiga pensionsålder samlar du vad som kallas försenad pensionskrediter. Dessa krediter uppkommer till 70 år och resulterar i en ökning med 8% per år. Det innebär att om din full pensionsålder är 66 men du väntar till 70 år för att ansöka om social trygghet, kommer du slutligen att samla 132% av din grundförmånsbelopp - för livet.

Tekniskt sett behöver du inte registrera dig för socialförsäkring när du når 70. Men eftersom det inte finns något ekonomiskt incitament att vänta längre, anses det allmänt som den senaste åldern för att börja ta fördelar.

Varför rusa att samla förmåner?

Så varför stannar inte fler människor på social trygghet och ökar deras fördelar i processen? Det är enkelt: De behöver eller vill ha pengarna tidigare.

De flesta äldre arbetstagare är otroligt oförberedda för pensionering, med närmare en tredjedel av dem 55 och över att de inte har några besparingar att visa överhuvudtaget. Så vad händer när du är tvungen att gå i pension tidigare än väntat, vilket är fallet för en jättestor 60% av amerikanerna? Om dina besparingar inte räcker till för att täcka räkningarna, är tillgången till dina sociala trygghetsförmåner som den mest rimliga avenyn att ta - vilket förklarar varför så många folk filar på 62.

Då finns det de som tar förmåner tidigt eftersom de är övertygade om att socialförsäkringen går sönder och att om de inte agerar snabbt kommer det inte att finnas tillräckligt med pengar kvar för dem. Men samtidigt som det är sant att programmet står inför några skatteutmaningar, är det ingen risk att rinna ut pengar när som helst snart, så uppriktigt sagt, de som rusa för att dra fördel av denna anledning, blir offer för en mycket felaktig tankegång.

Självklart, om du befinner dig i en position där du har sparat tillräckligt för pensionering och dina fördelar bara är sås, så finns det ingen stor fara vid inlämning tidigt. Men det är inte fallet för de flesta amerikaner. Medianbesparingsbalansen bland hushåll som närmar sig pensionen är en ledsen $ 17.000, vilket, om vi tillämpar en årlig återkörningsränta på 4% (som länge varit standard) ger oss en årlig pensionsinkomst på mindre än $ 700. Med andra ord behöver de flesta pensionärer alla pengar som de kan få ut av social trygghet, och det faktum att den överväldigande majoriteten inte vidtar åtgärder för att öka sina fördelar genom att vänta till 70 är uppenbart problematisk.

Det lönar sig att vänta

Om du står bakom pensionssparande och räknar med socialförsäkringen för att tillhandahålla större delen av din högre inkomst, är det helt vettigt att hålla upp till 70 och öka dina betalningar i största möjliga utsträckning. Det sagt är det ett undantag, och det är om din hälsa är särskilt dålig och du förväntar dig inte att leva väldigt länge. Tekniskt sett är social trygghet utformad för att betala dig samma livslängd, oberoende av när du först fil, men det förutsätter att du bor en genomsnittlig livslängd. Om du går mycket fortare än den genomsnittliga personen din ålder, kommer du att förlora fördelarna. Å andra sidan, om din hälsa är bra, finns det en bra chans att du kommer ut på rätt sätt genom att ansöka om social trygghet så sent som möjligt.

Med tanke på att fler och fler amerikaner nu planerar att arbeta längre, kan vi snart se en uppblåsning hos seniorer som registrerar förmåner på 70. Men om du är i din tidiga eller till och med mitten av 60-talet och tänker är det dags att dra avtryckaren om social trygghet, fråga dig själv det här: Kan jag verkligen ha råd att förlora på potentiell inkomst? Om svaret är nej, ta det som ett tecken på att vänta tills 70 är ett drag att starkt överväga.

Populära Inlägg

Rekommenderas