Varför DSW Inc.-lager sänktes idag

Varför DSW Inc.-lager sänktes idag

Anonim

Vad hände

Aktier av DSW Inc.

(NYSE: DBI)

var nere 12% vid 11:45 am EST tisdag efter att skorhandlaren meddelade svagare än förväntat resultat för tredje kvartalet 2017.

Närmare bestämt steg DSWs kvartalsintäkter med 1, 7% året innan till 708, 3 miljoner dollar, inklusive en minskning med 0, 4% jämförbar försäljning. På bottenlinjen, som översattes till justerat nettoresultat på $ 35, 9 miljoner, eller $ 0, 45 per utspädd andel, från 41, 7 miljoner dollar, eller 0, 51 dollar per aktie under samma period sedan. [Redaktörens anteckning: Siffrorna i de föregående två meningarna har korrigerats.] Båda siffrorna var under investerarnas förväntningar på ett resultat på $ 0, 53 per aktie på en omsättning på 709, 6 miljoner dollar.

Än sen då

För att vara rättvis bör vi komma ihåg att DSW-aktien klättrade nästan 14% under de senaste dagarna - en lycklig följd av både en analytikeruppgradering och uppmuntrande resultat i förra veckan från skoförsäljning, peer Foot Locker

(NYSE: FL)

.

Ändå konstaterade DSW: s vd Roger Rawlins att comps och resultat påverkades negativt av orkaner under kvartalet, medan kalla väderprodukter "kämpade för att få den dragkraft vi hade förväntat oss".

Dessutom tog DSW $ 52, 7 miljoner (eller $ 0, 40 per aktie) icke-kassaflöde för goodwillavskrivningar - vilket inte ingår i de justerade resultaten - i samband med förvärvet av online-skorhandlare Ebuys. Baserat på Ebuys resultat under det senaste och ett halvåret anser DSW att det är nödvändigt att moderera de tillväxtantaganden som antagits vid anskaffningstidpunkten. "

Nu då

Ser fram emot resten av året, förväntar DSW nu att den justerade vinsten per aktie ligger i intervallet $ 1, 40 till $ 1, 45, jämfört med tidigare riktlinjer på 1, 45 till $ 1, 55, vilket återspeglar en kombination av väderrelaterade headwinds och lägre förväntningar på Ebuys.

Det är inte att säga att DSW är ett brutet företag. Ledningen påpekade att effektiv lagerhantering bidrog till att skydda sina bottnar och lämnade dem med lägre lager på årsbasis. Och Rawlins utarbetade att Ebuys inte bara erbjuder "värdefull expertis för att hantera slutet av säsongsklarationen genom online marknadsplatser" men lovar också övertygande synergier med kärnverksamheten när integrationen är klar.

Men i slutändan, med tanke på DSW: s relativa underutnyttjande under tredje kvartalet och minskad framåtriktning, är det ingen överraskning att stockbolaget faller som svar idag.