Varför Eldorado Gold Corps stock tumlar idag

Varför Eldorado Gold Corps stock tumlar idag

Anonim

Vad hände

Aktier av Eldorado Gold Corp.

(NYSE: EGO)

faller på torsdag och var nere över 10% vid 2:30 pm EDT. Körningen av försäljningen var företagets svaga kvartalsrapport.

Än sen då

Eldorado Gold redovisade en förlust på $ 20, 7 miljoner, eller $ 0, 03 per aktie, för fjärde kvartalet, vilket inte motsvarar analysresultatens jämnliga resultat. Dessutom, trots att justeringar gjordes för vissa nedskrivningar av tillgångar, förlorade företaget fortfarande cirka 400 000 dollar under kvartalet, en brant nedgång från de 2, 9 miljoner dollar som den förtjänat under förra perioden på grund av en minskning av försäljningsvolymer och högre kostnader som kom över företagets ledningsområde.

Förutom de svagare resultaten rapporterade bolaget en minskning av guldreserverna med 10%. Köra droppen var företagets beslut att gå med ett annat alternativ att utveckla sin Kisladag-gruva i Turkiet och valde att bygga en kvarn som optimerar kassaflödet och returnerar på bekostnad av reserver och högre bearbetningskostnader.

Nu då

Dagens torka är mer av samma sak för Eldorado Gold. Aktien är nu ner mer än 70% under det senaste året på grund av ett dyrt förvärv, produktionsproblem och en tvist med Greklands regering. Medan företaget tror att det har en plan att skapa värde framöver, har investerare som söker ett guldlager bättre alternativ än Eldorado.

Populära Inlägg

Rekommenderas