Varför Etsy, Inc. Stock Climbed 11% Senaste månaden

Varför Etsy, Inc. Stock Climbed 11% Senaste månaden

Anonim

Vad hände

Aktier av slim marknadsföringsplats Etsy

(NASDAQ: etsy)

flyttade högre igen förra månaden efter det att börsen gynnades av momentum efter en stark fjärde kvartalsresultatrapport i slutet av februari och det framgångsrika erbjudandet på 300 miljoner dollar i konvertibla seniornoteringar. Enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence slutförde beståndet månaden med 11%.

Som diagrammet nedan visar, kom Etsys vinster under första halvåret efter resultaträkningen och utfärdandet av konvertibla noter.

Än sen då

Den 28 februari hoppade aktierna i e-handelsoperatören 20, 4% efter en bättre resultat än fjärde kvartalet. Försäljningen av bruttovaror eller dollarvärdet på varor som sålts på plattformen ökade med 17, 8% till 1, 02 miljarder dollar. Detta var första gången företaget korsade miljarder dollarmarkeringen och accelererade från bara 13, 2% tillväxt under tredje kvartalet.

Justerat resultat per aktie förbättrades också från en förlust på 0, 19 USD för ett år sedan till ett resultat på 0, 15 dollar. Förändringar som genomfördes efter att aktivistinvesterare tog anslag i företaget för nästan ett år sedan och Josh Silverman tog roret som VD verkade betala.

Etsy-aktien hoppade igen den 9 mars och blev 6% när bolaget emitterade 300 miljoner dollar av konvertibla sedlar med ett konverteringspris på 36, 27 dollar, vilket indikerar ett annat haussecken för aktien. För resten av månaden fanns det lite materiella nyheter på företaget och börsen handlades sidled. I slutet av mars lade bolaget till två nya styrelseledamöter, Edith Cooper, tidigare global chef för mänsklig kapital hos Goldman Sachs, och Gary Briggs, marknadschef på Facebook . Förflyttningarna tycks återspegla Silvermans pågående arbete för att återskapa företaget.

Nu då

Etsy-aktier har nästan tredubblats under det senaste året på grund av den snabbare tillväxten och det faktum att företaget har försvarat sig tillräckligt från Amazon, vilket har gjort ett tryck i handgjorda varor med sin Amazon-handgjorda plattform. Med en unik nisch inom e-handelsmarknaden för hantverk och det största antalet köpare och säljare, skulle Etsy ha en fördel gentemot konkurrenter som Amazon. Om företaget kan fortsätta att visa sin långsiktiga tillväxtpotential och publicera solida tillväxten bör börsen fortsätta att flytta högre.