Varför Express, Roku och Insys Therapeutics slumped idag

Varför Express, Roku och Insys Therapeutics slumped idag

Anonim

Aktiemarknaden har flyttat kraftigt högre på senare tid, och onsdag var inget undantag. En 0, 6% vinst för Dow Jones Industrial Average matchade väl med lika stora hopp i andra stora index, med investerare som tar tröst från att uppmuntra läsningar på den makroekonomiska fronten. Men trots att mycket av marknaden fortsatte att bygga på vinster från tidigare i veckan kunde vissa aktier inte delta i rallyet. uttrycka

(NYSE: UTTR)

, Roku

(NASDAQ: ROKU)

, och Insys Therapeutics

(NASDAQ: INSY)

var bland de värsta artisterna. Det var därför de gjorde det dåligt.

Express ser lite lurvigt ut

Expresses andelar sjönk 10% efter klädhandlarens frisläppande av kvartals finansiella resultat. Express sa att intäkterna minskade med 10% jämfört med årets nivåer, till stor del beroende på en minskning med 6% i jämförbar försäljning under perioden. En del av nedgången härrörde från att det fanns en mindre vecka under perioden, men behovet av mer generösa kampanjer för att flytta varor skadade företagets marginalnivåer. Express förväntar sig också ytterligare försämring under det kommande kvartalet, inklusive en jämförbar försäljningstump på 9% till 11%. När återförsäljaren väljer att inte ge riktlinjerna för helåret 2019 givet osäkra trender och frånvaron av en permanent VD, verkar Express aktieägare ännu mer nervös än vad de gjorde i december om huruvida företaget har gått ur mode för gott.

Flydde Roku för högt?

Roku-aktien sjönk 14% efter att den smarta tv-specialisten fick några negativa kommentarer från aktieanalytiker. Macquarie nedgraderade beståndet från överträffat till neutralt, medan Loop Capital gick vidare och tog det från håll till försäljning. Efter enorma vinster hittills 2019 har Rokus aktier redan återspeglat mycket av uppåtriktade möjligheter i företagets verksamhet, och vissa är rädda för att copycat-leverantörer så småningom kommer att kunna utmana den tidiga framgång som Roku har haft. Om det framgångsrikt kan röra sig från att endast förlita sig på hårdvara för att få kunderna för sin strömmande tjänst, kan Rokus uppåtsida förbli helt intakt.

Kolla in det senaste inlämningsutskriften för Express, Roku och Insys Therapeutics.

Insys handlar om stora tvivel

Slutligen minskade aktierna i Insys Therapeutics 25%. Skaparen av opioidbaserade behandlingar sa att en revisor har uttryckt negativa åsikter om huruvida Insys kan fortsätta att fungera som ett löpande företag, vilket i huvudsak är bokföringsspråk för att stanna kvar i affärer. Med anklagelser om att företagsledare betalat mutor för att öka receptbeloppen för sin cancerbehandling, Subsys, kan de cirka 100 miljoner dollar i kontanter på Insys balansräkning vara otillräckliga för att hantera stigande juridiska avgifter, bosättningar och andra kostnader. Innan dessa frågor löses kommer Insys att ha problem med att bygga förtroendet bland sina aktieägare.