Varför FedEx, Allergan och FTS International slumped idag

Varför FedEx, Allergan och FTS International slumped idag

Anonim

Onsdagen såg en grov session på Wall Street, eftersom det efterlängtade beslutet från Federal Reserve på räntorna tydligen inte var vad marknadsaktörerna ville höra. Efter att ha stigit kraftigt tidigt i sessionen dämpade Dow Jones Industrial Average så mycket som 500 poäng efter centralbankens beslut att höja kortsiktiga räntor med ytterligare en fjärdedel av procentenhet och andra aktieindex överensstämde vanligtvis med. Dåliga nyheter från flera kända företag bidrog också till det slumpmässiga humöret. FedEx

(NYSE: FDX)

Allergan

(NYSE: AGN)

, och FTS International

(NYSE: FTSI)

var bland de värsta artisterna på dagen. Det var därför de gjorde det dåligt.

FedEx kan inte leverera till investerare

Aktierna i FedEx blev lägre med 12% efter leveransspecialisten rapporterade sina finansiella resultat för andra kvartalet. FedEx har kunnat producera solid tillväxt under perioden, inklusive en höjning på 1, 5 miljarder dollar i intäkter till 17, 8 miljarder dollar och en ökning med nästan 25% i vinst per aktie. Trots den rekordbestämda semesterperioden har FedEx dramatiskt sänkt sin vägledning under återstoden av räkenskapsåret, vilket inkluderar en ungefär 7% till 10% minskning av förväntat resultat per aktie justerat. Kommentarer under kvartalssamtalet pekade på handelsfrågor, Brexit och andra påtryckningar på FedEx, och det kan ta tid för företaget att återfå sin tidigare drivkraft.

Allergan behandlar produktfrågor

Allergan-aktien sjönk 7% i kölvattnet av biofarmaceutiska företagets beslut att ta bort några av sina produkter från marknaden i Europa. Allergan sa att det hade upphört med försäljning av texturerat bröstimplantat och vävnadsexpanderare på de europeiska marknaderna, vilket svarade på en återkallande begäran från Frankrikes regleringsorgan efter det att CE-märket upphörde för dessa produkter. Trots försäkringar att patienter som redan har implantat inte bör försöka få bort dem, tar Allergan fortfarande lagstiftningsförfrågan på allvar, men företaget noterade också att USA inte behöver märket och så försäljningen kommer inte att påverkas . Vissa investerare har redan sett Allergans lager så billigt, så dagens nedgång ger kunderna en ännu bättre möjlighet.

FTS faller efter analytiker nedgradering

Slutligen sänkte FTS International aktier 14%. Analytiker hos Credit Suisse nedgraderade oljefältleverantörens lager från överträffat till neutrala, vilket sänkte sitt prismål med nästan hälften från $ 15 per aktie till $ 8. Den primära motivationen för flytten var den stora nedgången i råoljepriserna nyligen, eftersom nedgången under $ 50 per fat har konsekvenser för riggräkning och produktionsbeslut i branschen. Med FTS som bygger på sina produktionspartners att använda sina tjänster, kommer oljetjänstbolaget att förbli under tryck tills energipriserna börjar återhämta sig.