Varför Flex Ltd. Stock Fell 40% Senaste månaden

Varför Flex Ltd. Stock Fell 40% Senaste månaden

Anonim

Vad hände

Aktier av Flex

(NASDAQ: FLEX)

föll 40, 1% i oktober 2018, enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence. Tillverkningsspecialisten, som tidigare var känd som Flextronics, rapporterade bland andra kvartalsresultat med en sida av svag vägledning för årets slut. Marknadsreaktionen var snabb och fruktansvärd, eftersom Flex-aktier sänktes 32% lägre nästa dag.

Än sen då

Under andra kvartalet såg Flex både försäljningen och resultatökningen med 7% året innan. Intäkterna landade på 6, 71 miljarder dollar, strax under gatan på 6, 79 miljarder dollar, medan vinsten sänktes av analytikerns syn på ett öre till 0, 029 $ per aktie.

Flextronics satte fram sin resultaträkning för tredje kvartalet på ungefär 0, 31 dollar per aktie och syftade till en omsättning på cirka 6, 8 miljarder kronor - en minskning med 15% jämfört med året innan. Konsensusanalytikerns uppfattning för kvartalet hade krävt en vinst på 0, 36 dollar per aktie på cirka 7, 3 miljarder dollar. Hela inkomstinkomsten för helåret föll också långt ifrån den nuvarande Street View.

Dessutom tillkännagav Flex slutet av ett försök att göra skor till Nike

(NYSE: NKE)

i Guadalajara, Mexiko, eftersom Flex inte kunde hitta ett sätt att göra den operationen "kommersiellt genomförbar".

Nu då

Huvudskälet bak Flexs mjuka intäkters vägledning ligger i begränsad tillverkningskapacitet i Indien. Företaget investerar kraftigt i indiska anläggningar för att fånga en unik våg av efterfrågan på produkter gjorda i Indien, som ska säljas på den lokala marknaden. Regeringen klarade nyligen importtullar på många typer av varor i syfte att uppmuntra lokal produktion till den lokala marknaden. Flex har emellertid problem med att få extra kapacitet från marken tillräckligt snabbt för att betjäna stigande ordervolymer och lämnar därmed gott om indisk verksamhet som inte är upptagen.

Ledningen hoppas kunna få den indiska situationen under kontroll vid slutet av detta räkenskapsår, vilket betyder mitten av kalenderåret 2019. Det är ingen överraskning att se att Flex-investerare tar ett stort steg tillbaka inför dessa långvariga kapacitetsproblem.