Varför Frontier Communications Corp.-aktier sänktes 28% idag

Varför Frontier Communications Corp.-aktier sänktes 28% idag

Anonim

Vad hände

Andelar av gränskommunikation

(NASDAQ: FTR)

föll så mycket som 28% lägre på onsdag morgon efter det att överraskande stark fjärde kvartalet släpptes - och upphävandet av den regionala telekomens generösa utdelningspolitik.

Än sen då

Frontier redovisade en justerad nettoförlust på $ 0, 59 per aktie under fjärde kvartalet, jämfört med en jämförelse i kvartalet jämfört med kvartalet, men mycket bättre än de $ 1, 04 per aktie som tapte Wall Street-analytiker hade väntat. Intäkterna sjönk med 8% året innan för att landa på 2, 22 miljarder dollar, i linje med analytikerns mål.

Viktigare är att Frontiers styrelse röstade för att avbryta betalningen av kvartalsutdelningar för att fokusera bolagets kapital på återbetalning av skuldsaldon.

Nu då

Från och med kvällen var Frontiers utdelningsavkastning en chockerande 36%. Det var en funktion av fallande aktiekurser, inte överdrivet generösa utdelningsökningar. Företaget hade sänkt sina utbetalningar tre gånger under det senaste decenniet, men beståndet hade också sjunkit 81% lägre under de senaste 52 veckorna.

Idag är prisjämförelsen för året över året något brantare 86%. Kom ihåg att beståndet tog 11% hårklipp när det rapporterade fjärde kvartalet för räkenskapsåret 2016.

Försäljningen faller i tre av Frontiers fyra rapporteringssegment. Balansräkningen visar 17, 7 miljarder dollar av långfristig skuld men endast 362 miljoner dollar i likvida medel. Utdelningar gobbled upp 40% av Frontiers fria kassaflöden år 2017, vilket knappt ger utrymme för skuldreduktionsbetalningar. Samtidigt raderade räntebetalningarna alla bolagets rörelseresultat innan de slog botten.

Så det här ser ut som en bra tid att klara av bromsarna på Frontiers utdelning - även om det inte räcker för att rädda företagets kämpande verksamhet. Dagens prisnedgång gjorde alla slags morbid förnuft.