Varför Funko Stock Fell 12,5% i december

Varför Funko Stock Fell 12,5% i december

Anonim

Vad hände

Aktier av Funko

(NASDAQ: FNKO)

förlorade 12, 5% av deras värde i december, enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence. Pop-culture-merchandise-bolagets aktie såldes tillsammans med den bredare marknaden för att avsluta året, men det slutade ändå 2018 med aktiekursen nästan dubbelt.

Var och en av de stora amerikanska aktieindexen redovisade dramatiska försäljningar i december, och Funko-aktien var en av många för att se betydande nedgångar över sträckan. Det verkar inte ha varit några företagsspecifika nyheter som spelade en stor roll i förra månadens försäljningar, och beståndet har sedan återhämtat sig från dopp.

Än sen då

Trots att året slutade med en nedgång noterade Funko-aktien fortfarande en enorm löpning 2018. Aktierna stängde året upp ungefär 98%, trots att de också sjönk med 58% från livslängden på 31 dollar per aktie som de slog i september. Företaget ser en stark försäljningsimpuls tack vare den imponerande efterfrågan på sina vinylfigurer baserade på ett brett utbud av populära underhållningsegenskaper.

Funko hade sitt första offentliga erbjudande under det sista kvartalet 2017 och aktiehandelns handel har varit volatil eftersom investerare har försökt att bedöma huruvida företaget kommer att vara en långsiktig ledare inom popkulturvaruutrymmet, en blixt i pan eller något däremellan. Aktien såg stora försäljningar i november efter det att resultatet för tredje kvartalet släpptes, vilket kom fram med en försäljningsökning om 24% jämfört med året innan, men i kombination med minskad vinst och tillväxtmarginaler. Aktierna har återhämtat sig i början av 2019, men osäkerheten kring bolagets utsikter tyder på att stora svängningar kan vara normen framåt.

Nu då

Funko-aktien har studsat tillbaka i månaden, mer än att göra upp för sina förluster i december med 23, 6% rally i januari hittills.

Uppmuntra data för den amerikanska ekonomiska tillväxten och konsumenternas diskretionära utgifter har lyft den övergripande marknaden och ökad investerare entusiasm för Funko-aktien. En gynnsam utsikter för den övergripande underhållningsindustrin sträcker sig till popkulturmarknaden, och det finns ett överklagande i Funkos koncept att samla ett stort urval av popkulturegenskaper under en förenande estetik. Men huruvida företagets figurer kommer att ha långsiktig uppehållskraft kvarstår att se.

Kolla in det senaste Funko-resultattaletransskriptet.