Varför Gap, Kohls och Macys alla föll idag

Varför Gap, Kohls och Macys alla föll idag

Anonim

Vad hände

Aktier av Gap, Inc.

(NYSE: GPS)

, Kohl s

(NYSE: KSS)

, och Macy s

(NYSE: M)

alla sålda idag som svar på nyheter som Abercrombie & Fitch

(NYSE: ANF)

kommer inte längre söka en försäljning.

På marknaden stängde Gap 6, 3%, Macy sänktes 7, 1%, medan Kohls hade fallit 4, 2%. Abercrombie & Fitch-aktien var nere 21, 1%.

Än sen då

Medan vi har sett en massa köp i detaljhandeln nyligen, inklusive hela mat och häftklamrar, har klädaffärer inte varit så lyckliga. Tonårshandlare Abercrombie & Fitchs lager öppnade för två månader sedan när företaget meddelade att det skulle söka en köpare, men dagens nyheter om att det inte längre är att söka en buyout visar bristen på intresse hos den kämpande klädhandlaren, såväl som i sina kamrater.

I ett uttalande sade VD Arthur Martinez företaget att den bästa vägen framåt var "det stränga genomförandet av vår affärsplan".

Det fanns inga specifika nyheter från Gap, Kohls eller Macy's, men alla är konkurrenter med Abercrombie - mid-market klädbutiker med många gallerior som överlappar Abercrombie och har sett trafikminskning.

Liksom Abercrombie står alla tre av dessa återförsäljare inför sänkta försäljnings- och bundlinjedryck, eftersom konsumenterna alltmer vänder sig till internet för sina shoppingbehov.

Till skillnad från Abercrombie är Gap, Kohl och Macy fortfarande lönsamma, men företagens långsiktiga framtid är osäker. Macy sa att det kommer att stänga 68 butiker, en del av en downsizing plan som inkluderar försäljningsdelar av butiker i centrala områden som Brooklyn och Chicago, eftersom det syftar till att låsa upp värdet från fastigheten. Gap sa i november i november att det kommer att stänga 65 platser och Kohls stängda 19 platser förra året, men det sa tidigare i år att det hellre skulle krympa platser än stänga dem.

Nu då

Abercrombie backa ner från att söka en försäljning är det säkraste tecknet än, att kämpande återförsäljare inte kan räkna med att ha en vit riddare in för att rädda dem. Redan i år har mer än 300 återförsäljare förklarat konkurs, inklusive klädföretag Wet Toe, The Limited, Gymboree, Rue21 och Payless ShoeSource.

Enligt The Wall Street Journal fick Abercrombie intresse från andra återförsäljare och från private equity-företag, men företaget kunde inte nå ett avtal med en köpare, eftersom något pris var förmodligen för lågt.

Gap, Kohl och Macy står alla inför sina egna utmaningar medan de hamnar i den bredare "detaljhandelns apokalyps". Macy har sett försäljningen snabbt förångas, eftersom comps föll 4, 6% under första kvartalet, medan vinst per aktie sjönk från 0, 37 USD till 0, 23 USD i år. Företaget ser också att justerat EPS sjunker något för helåret.

Kohl har å andra sidan lyckats minska försäljningen, eftersom företaget har minskat kostnaderna för att öka vinsten. Även om försäljningen av jämförbara butiker minskade med 2, 7% under det senaste kvartalet ökade resultatet per aktie från 0, 31 till 0, 39 USD. Bruttomarginalen ökade med 83 punkter och försäljnings-, allmänna och administrativa kostnader minskade med 3%.

Slutligen såg Gap en ökning med 2% jämförbar försäljning under första kvartalet, en reversering av en senare nedgång, eftersom tillväxten på Old Navy kompenserade för minskningar vid Gap brand och Banana Republic.

Ingen av de tre återförsäljarna är lika dålig i en situation som Abercrombie & Fitch, men dagens nedgång visar hur känsligt detaljhandlarna är för svagheter på andra håll inom sektorn. Förvänta fortsatta problem för Macy, Gap och Kohl som deras kamrater fortsätter att kämpa.