Varför Hawaiian Holdings Stock droppade bara 10%

Varför Hawaiian Holdings Stock droppade bara 10%

Anonim

Vad hände

Det har varit fyra dagar sedan nyheterna föll först: Federal Aviation Administration har officiellt rensat Southwest Airlines

(NYSE: LUV)

att börja betjäna den hawaiianska marknaden.

Investerare i rivaliserande Hawaiian Holdings

(NASDAQ: HA)

- vilken (överraskning!) tjänar samma marknad med sin bärare Hawaiian Airlines - tog nyheterna med jämlikhet i förra veckan, rakade bara några pennies av Hawaiian's aktiekurs. Idag släppte den andra skon: Southwest har börjat sälja biljetter till Hawaii för bara 49 dollar.

Än sen då

Southwest meddelade priset i ett pressmeddelande i morse: "Flyg mellan både Oakland och San Jose, Kalifornien och öarna, som nu är tillgängliga för köp fram till och med den 5 mars för så lågt som $ 49 envägs." Och inter-island service, som börjar 28 april mellan Honolulu och Kahului (Maui) och 12 maj mellan Honolulu och Kona, är nu tillgänglig för inköp till och med den 5 mars för så lågt som $ 29 en väg, Southwest tillagt.

För att se vad detta betyder för Hawaiian Airlines, prissatte jag bara en enkelresa från Oakland till Honolulu den första fredagen i maj, och den lägsta kostnaden för Hawaiian-priset var $ 207, 80 - ungefär fyra gånger vad Southwest laddar.

Kolla in det senaste inlösensamtalet för Hawaiian Holdings.

Nu då

Beviljas, Southwest försöker göra en stor stänk. Det är osannolikt att Hawaiiens nya rival konsekvent underprice den med 75%. Åtminstone är dock Southwests flytt sannolikt att trycka på Hawaiian för att matcha priserna under andra kvartalet 2019. Vidare kan konkurrensen från sydväst vara lite mindre cutthroat, men det kommer säkert att existera.

Det verkar som om det här är en bra anledning att ge hawaiisk lager en 10% hårklippning. Investerare gör rätt samtal idag.