Varför Hollysys Automation Technologies Lager Föll mer än 26% tisdag morgon

Varför Hollysys Automation Technologies Lager Föll mer än 26% tisdag morgon

Anonim

Vad hände?

Aktier av Hollysys Automation Technologies

(NASDAQ: HOLI)

, en leverantör av lösningar för automatiseringssystemlösningar som genererar mycket av sina intäkter från industriell automation och järnvägstransporter, sjönk mer än 26% tisdag morgon efter att bolaget tillkännagav ett offentligt erbjudande om stamaktier. Dessutom fick aktierna en nedgradering av analytiker.

Än sen då

Hollysys meddelade tisdagen att det skulle erbjuda 7, 8 miljoner stamaktier genom ett undertecknat offentligt erbjudande och det förväntar sig att ge försäkringsgivaren en 30-dagars option att köpa så mycket som 1, 17 miljoner extra stamaktier (bolaget, baserat i Kina, har för närvarande cirka 60, 34 miljoner aktier utestående). Förvaltningsplanerna för att utnyttja nettoresultatet från erbjudandet för att expandera sina totala lösningar, samt för forskning och utveckling, inkrementell produktionskapacitet och utökade försäljnings- och marknadsföringskanaler, bland annat allmänt bruk.

Förvaltningen kan också använda intäkterna för att förvärva kompletterande företag, produktlösningar eller teknik.

Nu då

Förutom det tillkännagivna erbjudandet om stamaktier, blev Hollysys slagen med en nedgradering från JP Morgan, som flyttade beståndet från övervikt till neutral och citerade kapitaldisciplin. Nedgraderingen skulle kunna föreslå bredare investerarhågor om ledningens förmåga att spendera kapital klokt, vilket också kan vara den bakomliggande orsaken bakom tisdagens erbjudna erbjudande.

Utöver tisdagens tillkännagivande och nedgradering bör investerarna fokusera på företagets förmåga att driva tillväxten genom sin industriella automation och järnvägstransporter - två segment som genererade nästan 77% av omsättningen under första halvåret 2019. Investerare som äger aktier bör också komma ihåg att beståndet inte är någon främling för betydande pops och droppar på meddelanden.