Varför Huya Stock fick 29,2% i juni

Varför Huya Stock fick 29,2% i juni

Anonim

Vad hände

Huya

(NYSE: HUYA)

beståndet klättrade 29, 3% i juni, enligt uppgifterna S & P Global Market Intelligence.

Det spelfokuserade kinesiska strömmande företaget följde upp sitt första offentliga erbjudande i maj med en lovande kvartalsrapport och aktier stängdes juni med starka prishöjningar trots försäljningsavdrag senare i månaden.

Än sen då

Huya spunnades från moderbolaget YY

(NASDAQ: YY)

i maj och uppvisade stora vinster ut ur porten och klättrade 34% på sin första dag på marknaden och ökade cirka 180 miljoner dollar. Bolaget redovisade resultatet för första kvartalet den 5 juni och levererade 134, 5 miljoner dollar i omsättningen under perioden - vilket motsvarar 111, 5% tillväxt året över året. Det redovisade också vinst per aktie på 0, 05 dollar, en ökning med 0, 35 USD per aktie under föregående år.

De stora intäktsvinsterna och den dramatiska svängningen i lönsamhet hjälpte aktier efter stora vinster. Senare i månaden gav Huya-aktien några av sina vinster efter vinst, eftersom den bredare kinesiska teknikbranschen såg försäljningar i samband med ökade handelsspänningar.

Nu då

Kinas videospelsmarknad ser ut som en stor tillväxt på lång sikt, och esports-sektionen är i synnerhet fortfarande så ung att det finns potential för massiv expansion. Huya drar nytta av dessa tailwinds och växer sin användarbas (med totalt genomsnittliga månatliga aktiva användare upp 19% och genomsnittliga mobila användare upp 25%) och genom att öka sina betalande användare - med antalet betalande användare som klättrar 35% året innan.

Huya kommer sannolikt att möta ökad konkurrens i rymden, men det är anmärkningsvärt att Tencent Holdings (en av Huys största konkurrenter) har gjort en betydande investering i företaget. Så länge Kinas esports-marknad fortsätter att expandera med ett snabbt klipp, kommer det sannolikt att bli flera vinnare i strömmingsutrymmet, och Huya är för närvarande placerad för att få plats i den cirkeln.